Topkamp: Svendborg Rabbits-træner glæder sig til gensyn med Horsens

Lukas Varga, cheftræner for Svendborg Rabbits, skal for første gang møde sin gamle klub Horsens IC, som han har fået mange store oplevelser med. Foto: Michael Bager

Topkamp: Svendborg Rabbits-træner glæder sig til gensyn med Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukas Varga kommer for en aften tilbage til Horsens, hvor han brillerede som spiller og assistenttræner for nogle år siden. Rabbits-træneren mener, at hans hold kan matche de sejrsvante DM-finalister fra Horsens.

Basketball: Når Svendborg Rabbits torsdag aften klokken 18.45 løber på banen i Forum Horsens, er det ikke bare et topmøde mellem Basketligaens nummer to og tre. For Rabbits' cheftræner, Lukas Varga, bliver det hans første kamp mod Horsens IC, som han har spillet for og været assisstenttræner for i flere år.

- Det bliver specielt at komme ind i den hal, jeg kender så godt og se mange velkendte ansigter. Men jeg fokuserer på mit eget holds muligheder, siger Lukas Varga, der i 2015 var med til at gøre Horsens IC til dansk mester.

Han forlod Horsens for halvandet år siden til fordel for et trænerjob i Södertälje Kings i Sverige, men i sine år i Horsens var han assistenttræner under Arnel Dedic, der stadigvæk er cheftræner i Horsens IC.

- Både Arnel og jeg vil bestræbe os på at få hver vores hold til at vinde, siger Lukas Varga.

Svendborg Rabbits er på andenpladsen med otte sejre i ni kampe, mens Horsens er på tredjepladsen med seks sejre i ni kampe. Med til historien hører dog, at Horsens allerede har mødt det suveræne tophold Bakken Bears to gange, men Horsens har også tabt en tæt kamp hjemme til Næstved.

Dobbeltopgør

Torsdagens dyst bliver sæsonens første indbyrdes møde mellem Horsens IC og Svendborg Rabbits, og de to hold mødes igen i Svendborg onsdag i næste uge. Horsens er det sidste hold, som Rabbits mangler at møde i denne sæson.

- Horsens er en klub, som man forventer skal være i top-to eller top-tre, siger Lukas Varga.

De gule fra Østjylland har de seneste fire år været i DM-finalerne og vundet guld i 2015 og 2016.

- Horsens har rejst sig siden 2012, og klubben er nu et højhus i den danske liga, siger Lukas Varga.

- I Horsens IC har man nogle af de samme værdier som i Svendborg Rabbits. En stor gruppe af frivillige og passionerede mennesker omkring basketball, siger Lukas Varga.

For nylig har Horsens forstærket sig med tilgangen af den 207 cm høje tidligere Næstved-spiller Cheikh Sane, der fik debut og hentede ni rebounds i det knebne nederlag til Bakken Bears i holdets seneste kamp.

- Cheikh Sane giver Horsens mere stabilitet defensivt, og med Lasse Elbæk (211 cm, red.) har de en stærk afslutter under kurven. Desuden har Horsens farlige guards, siger Lukas Varga.

- Men vi har spillere, der har kvalitet nok til at matche Horsens, siger Rabbits-træneren, der kan melde om gode træninger det seneste stykke tid.

Den amerikanske guard Brandon Norfleet er stadig tvivlsom med en nerve, der sidder i klemme i ryggen. Sebastian Åris og Peter Møller var i sidste uge med landsholdet, der søndag tabte til Hviderusland. Her havde Horsens Lasse Elbæk og Frederik Rungby med i landsholdstruppen.

Rabbits vandt i den seneste kamp 21. npvember 84-75 over et andet tophold, Næstved, efter en stærk præstation af ikke mindst Mikkel Plannthin, der ramte syv treere i første halvleg.

- Det var godt endelig at spille en god hjemmekamp, og det håber jeg, vi kan bringe med videre til kampen i Horsens, siger Lukas Varga.

Topkamp: Svendborg Rabbits-træner glæder sig til gensyn med Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce