Tom K. er klar til Le Mans-test i England med ny makker


Tom K. er klar til Le Mans-test i England med ny makker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden skal Tom Kristensen for første gang prøve kræfter med den Audi-bil, som han skal køre Le Mans i.

Selv om Audi i denne sæson fortsætter med den hybridbil, som man benyttede ved sidste års Le Mans, så glæder Tom Kristensen sig alligevel til at prøve den modificerede R18-racer af i søndagens sekstimersløb på Silverstone-banen i England.

- Det er første gang, hvor vi kører med fuld downforcepakke, der kan give rigtigt hurtige kurvehastigheder.

- Og så skal vi se, hvor mange omgange vi kan køre på en tank, og finde ud af, hvornår vi skal skifte dæk. I det hele taget skal vi se, hvor længe vi kan ligge i det vindue, hvor man kører rigtigt stærkt, siger danskeren.

Han kørte også med i 12-timers-løbet på Sebring-banen i Florida tidligere på året, men det var med en prototype på den nye bil.

Og her havde han også en anden besætning end den, der skal køre Le Mans.

Som afløser for den pensionerede italiener Dindo Capello er franskmanden Loïc Duval hentet ind, og Silverstone-løbet bliver hans første i makkerskab med Kristensen og skotten Allan McNish.

Duval er 30 år gammel og har allerede masser af erfaring både fra Formel-klasserne, men også fra sportsvogne. Han kørte sidste år tre løb i VM-serien for langdistanceløb for Audi, blandt andet Le Mans.

- Jeg glæder mig til at se en franskmand, der har haft en stærk karriere. Han har vundet alt, hvad der skal vindes i Japan, og har faktisk været meget af den samme tur igennem som mig.

- Han har slået flere Formel 1-kørere i sin karriere, og han er stærk, ydmyg og har masser af selvtillid, siger Tom Kristensen.

Løbet på Silverstone bliver årets første direkte konfrontation med Le Mans-konkurrenterne fra Toyota, som dog endnu ikke har sin 2013-hybridmodel klar og derfor stiller til start med sidste år biler.

Tom K. er klar til Le Mans-test i England med ny makker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce