Togo spiller turnering for de døde


Togo spiller turnering for de døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togos landshold bliver alligevel i Angola og deltager i African Nations Cup. Det sker på trods af angrebet mod holdets spillerbus fredag.

Togo bliver i Angola og deltager i African Nations Cup, der begynder søndag.

Beslutningen kommer efter fredagens angreb mod holdets spillerbus, hvor mindst to blev dræbt og mange blev såret.

- Af respekt for de døde har landsholdet besluttet at blive og deltage i African Nations Cup, siger angriberen Thomas Dossevi til det franske nyhedsbureau AFP.

Udmeldingen fra det togolesiske landshold kommer efter, at både holdet selv og landets regering tidligere har givet udtryk for, at holdet ikke ville deltage i de afrikanske fodboldmesterskaber.

- Alle omkring holdet har netop mødtes og besluttet, at vi alligevel vil spille mandagens kamp mod Ghana, siger midtbanespilleren Alaixys Romao til franske L'Equipe.

Det er dog ikke uden en vis bitterhed mod det afrikanske fodboldforbund (CAF), at Togo mandag spiller sin første kamp ved turneringen.

- Vi er alle en smule skuffede over CAF, som ikke kunne udsætte vores første kamp, så vi kunne begrave vores døde, siger Thomas Dossevi, der mener, at fodboldforbundet ikke har støttet Togos landshold nok efter fredagens tragedie.

Angrebet på Togos hold fandt sted fredag eftermiddag, hvor oprørsstyrker åbnede ild mod bussen og dens eskorte af angolanske regeringssoldater. Oprørsbevægelsen FLEC, der kæmper for selvstændighed for den olierige Cabinda-region, har påtaget sig ansvaret for angrebet og hævdet, at man ville ramme regeringssoldaterne.

Togo spiller turnering for de døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce