To der står sammen i GOG: Landsholdsdrenge til Caribien

To, der står sammen i GOG og på landsholdet - 21-årige Lasse Møller (tv.) og Niclas Kirkeløkke (th.) - før lørdagens træningspas i Gudme, der var det sidste inden søndagens møde med Skjern Håndbold. Foto: Karsten L. Sørensen

To der står sammen i GOG: Landsholdsdrenge til Caribien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller er to individualister, der begge kan være kampafgørende. Derfor bliver deres niveau vigtigt, når GOG søndag kan spille sig i en DM-finale. Og når ligasæsonen er slut, venter Caribien på de to bagspillere, der begge er udtaget til Nikolaj Jacobsens landshold.

Håndbold: - Det er ikke gået helt op for mig endnu, at jeg er udtaget igen. Jeg har vist ikke helt slugt nyheden endnu. Jeg blev overrasket, jeg blev glad.

Sådan lød det fra GOG-backen Lasse Møller før sidste træningspas, lørdag, inden GOG søndag med sejr eller uafgjort mod Skjern på hjemmebane kan spille sig i en DM-finale.

Oveni succesen på ligaholdet er 21-årige Lasse Møller for anden gang i træk udtaget til Nikolaj Jacobsens landshold, der umiddelbart efter sæsonens ligaafslutning blandt andet skal spille to træningskampe mod det franske landshold på Guadeloupe i Caribien.

Mere forventelig end Møllers udtagelse er udtagelsen af GOG's højreback, Niclas Kirkeløkke. Måske ikke for den altid beskedne Kirkeløkke selv, men til gengæld for Kirkeløkkes træner i GOG, Nicolej Krickau, der kontant siger:

- Niclas er den bedste højreback, der er til rådighed i Danmark lige nu! Men begge udtagelser er helt fortjente.

Niclas Kirkeløkke:

- Jeg følte mig ikke 100 procent sikker. Derfor var det dejligt at blive udtaget. Jeg har jo været med de seneste gange, og det er jeg glad for. Og det bliver et fedt sted at komme hen (Guadeloupe, red.).

Og tilbage til den overraskede Lasse Møller, der siger:

- Sidste gang var det en træningssamling, men denne gang bliver det en tur med holdet, hvor man kommer nærmere ind på de andre. Det bliver sjovt at prøve det på den måde.

Liga og landshold
Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller er to af GOG's nøglespillere i jagten på en DM-titel. Søndag vil sejr eller uafgjort mod Skjern i Gudme sende fynboerne i en DM-finale mod enten BSV eller Aalborg Håndbold.

Sejr til Skjern betyder en tredje kamp onsdag aften i Skjern Bank Arena.

Lasse Møller og Niclas Kirkeløkke er en del af landstræner Nikolaj Jacobsens trup på 18 spillere, der møder Schweiz i Gigantium i Aalborg 5. juni og efterfølgende drager med det franske landshold til Guadeloupe i Caribien for at spille to træningskampe, den 9. og 13. juni.

Flere strenge at spille på

Både Lasse Møller og Niclas Kirkeløkke tror på, at GOG kan gøre tingene færdige mod Skjern søndag og spille sig i en DM-finale.

- Jeg føler også, at resten af holdet har troen på det, lyder det fra Lasse Møller, der tilføjer:

- Vi har nu vist, at vi kan slå Skjern, og så er det fedt at få muligheden for at gøre det færdigt på vores stærke hjemmebane.

- Hvordan skal I gøre det færdigt. For nu er der vel også pres på for at I netop skal gøre det?

- Der er pres på begge hold. Skjern skal jo vinde for at tvinge os ud i en tredje kamp. Jeg glæder mig til en kamp, hvor der er nerve på. Vi må ikke trække i håndbremsen. Vi skal gøre kampen rigtig hård for Skjern - løbe en hel masse, fordi vi forsat har mange ressourcer at spille med. Vores trup lidt bredere. Vi skal ikke tænke for meget over de små taktiske ting.

Lasse Møller har netop forlænget sin aftale med GOG med to år frem til sommeren 2020. På spørgsmålet, om han går efter en karriere i udlandet efter de to år, svarer backen:

- Udlandet er en drøm. Men om det bliver lige efter, at min nye kontrakt udløber, ved jeg ikke. Der er to lange år foran mig, før jeg skal kigge fremad. Lige nu koncentrerer jeg mig om GOG.

Mest pres på Skjern

Niclas Kirkeløkke er inde i en meget stærk periode. Senest scorede højrebacken 10 mål i torsdagens sejr i Skjern, hvor han i øvrigt var i aktion i samtlige 60 minutter. Kirkeløkke virker til at være kommet godt og grundigt på den anden side af det langvarige mareridt med sin alvorlige skulderskade. Han siger:

- Jeg var selvfølgelig træt efter de 60 minutter i Skjern, men jeg føler allerede kroppen er klar igen. Jeg har ingen problemer med fysikken og heldigvis heller ikke med skulderen. Jeg føler det går godt og tror på, at vi kan gå hele vejen i denne sæson.

- Hvordan skal I spille Skjern?

- Det er jo en ny kamp. Der er ikke noget med at tage målscorer med videre - vi skal ikke ud og forsvare noget. Vi skal komme med alt i troen på, at Skjern-spillerne er mere trætte end os. Jeg føler faktisk, at der er mest pres på Skjern. Vi har to matchbolde - Skjern skal ud og satse. Vi skal have lidt bedre styr på Skjerns syv mod seks, end vi havde sidst. Vi skal også spille med mere dybde i angrebsspillet, end vi gjorde i anden halvleg i Skjern. Og så skal vi løbe rigtig meget.

GOG-Skjern Håndbold, TV2, kl. 16.10

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra Su'vi:t Arena fra kl. 16.00 på fyens.dk/faa.dk

To der står sammen i GOG: Landsholdsdrenge til Caribien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce