Tjekkisk trylleri og tæv til Danmark


Tjekkisk trylleri og tæv til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med flotte mål og overlegen teknik vandt Tjekkiet 5-0 over Danmark i de to holds første kamp ved VM i ishockey.

Nogle gange må man bare erkende, at man er oppe imod et bedre hold. Og selv om det danske ishockeylandshold gjorde, hvad det kunne i VM-åbningskampen mod Tjekkiet her til aften, kunne danskerne ikke tilnærmelsesvis følge med. Kampen endte da også med et dansk nederlag på 0-5.

Det var ikke engang, fordi tjekkerne virkede særligt tændte. Det så mest af alt ud som om, at holdet gik ind til mødet med Danmark som var det endnu en træningskamp, inden turneringen for alvor spidser til. Der var ikke specielt meget fart over det, de foretog sig, men med seks NHL-spillere på holdet og legenden Jaromir Jagr som kirsebærret på toppen, kan tjekkerne nu også klare sig på sublim teknik og spilforståelse alene.

Den afbudsramte danske defensiv fik yderligere et skud for boven inden kampen, da Herning-backen Daniel Nielsen måtte melde pas på grund af sin lyskenskade, der stadig driller. Dermed stod blandt andre VM-debutanterne Philip Hersby og Kasper Pedersen over for noget af en opgave mod det tjekkiske ishockeylokomotiv.

Det var derfor næsten forventeligt, at der ville opstå huller. 0-1 efter første periode var billigt sluppet, men i anden periode brast digerne omkring målvogter Patrick Galbraith for alvor. Tjekkerne tryllede i tre overtalssituationer, der alle endte i mål, det ene flottere end det andet. Lækrest var det, da Jagr i et kontraangreb og i fuld fart serverede pucken i hoftehøjde for holdkammeraten Ales Hemsky, der helt inde under mål bare behøvede sætte stokken på.

Det gik lidt tungere for sig i den anden ende. Selv om det danske opspil flød pænt frem ad banen med god fart i skøjterne, fik de rød-hvide altså ikke prikket hul på tjekkernes målmand. Og lidt mere bekymrende var det, at danskerne heller intet fik ud af de otte minutter, hvor holdet undervejs spillede fem mod fire.

Det skal der blandt andet arbejdes med inden næste kamp mod Finland mandag. Ellers kunne det med Finlands 5-0-sejr over Norge tidligere på dagen in mente, meget vel ende med en lignende forestilling til den tid.

Tjekkisk trylleri og tæv til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce