Tiroler Gröstl

Mad for rigtige mænd: Hjemstavnsretten "Tiroler Grötzl" tog kegler.
Foto: yilmaz polat

Tiroler Gröstl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: På vej til den fine Mozart-stad Salzburg var det tid at tanke ny energi, og det skulle selvsagt ikke ske ved hjælp af de nymodens danske gastronomiske trends, hvor retterne partout skal garneres med enten senge eller lejer af diverse cremer af mystiske rodfrugter eller halvviolet pesto. Nej, nu var EM godt i gang, og de logistiske strabadser krævede kontante kalorier. Og da en mand nu engang er en mand, så stoppede firmabilen med de imponerende Stiftstidende-bogstaver uden for det imponerende "Fleischerei" i den klejne by, Unken.

Den gnädige Frau anbefalede en "Tiroler Gröstl", og det valg blev ikke fortrudt. Retten afslørede sig som en elegant udgave af dansk biksemad. Pikant brasede kartofler, perfekt saltede skinkeskiver, små stykker Speck og dazu et imponerende spejlæg. Og ude på kanten af den enorme tallerken lå et par små, nydelige karotter og en anelse salat.

En ægte herreret, hvis mage ikke har smagt, siden man efter en lang weekends sportslige anstrengelser fik en ny tiger i tanken med den berømte biksemad på den nu hedengangne Særslev kro. "Tiroler Gröstl" havde bare lidt mere raffinement end den nordfynske grund-ret. Netop det udefinerlige touch, som får mænd til at smile så instinktivt, og for 7,50 euro var det et fund. Der var lidt ekstra drikkepenge til den guddommeligt kokkerende Fleischerei-Chefin, da vi sagde "Grüetzi" og drog videre i hjulsporet. (nab)

Tiroler Gröstl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce