Tiltale: Bendtner sparkede liggende taxichauffør

2. november skal Nicklas Bendtner for retten. Han er tiltalt for at have slået og sparket en taxichauffør, der fik kæbebrud.

Tiltale: Bendtner sparkede liggende taxichauffør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicklas Bendtner er tiltalt for at have slået og sparket taxichauffør efter uenighed om regningen.

Under en bytur i september endte et skænderi mellem en taxichauffør og fodboldspilleren Nicklas Bendtner med, at Bendter slog taxichaufføren omkuld og sparkede ham i ansigtet.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Episoden udspillede sig kort før klokken 02.30 den 9. september, hvor Bendtner og hans kæreste kom op at skændes med en taxichauffør i Niels Juels Gade i det indre København.

Taxichaufføren var sur over, at han ikke fik betaling for turen og kastede "en ukendt genstand" mod parret - dog uden at ramme.

Det fik ifølge tiltalen Bendtner til at give taxichaufføren et knytnæveslag i ansigtet, så han faldt om på gaden.

Mens han lå ned fulgte fodboldspilleren slaget op med at sparke ham i ansigtet. Taxichaufføren måtte efterfølgende opereres for et dobbelt kæbebrud.

Rosenborg-spilleren skal 2. november møde i retten for at forklare sig. Han er tiltalt efter straffelovens mildeste voldsparagraf.

Anklagemyndigheden lægger dog op til, at straffen kan stige med op til det halve, fordi volden er begået mod en person, "der efter karakteren af sit arbejde er særligt udsat for vold", som det hedder i straffeloven.

Philine Roepstorff, Bendtners kæreste, var med på taxituren, som endte med den voldelige udgang. Hun har tidligere forklaret, at Bendtner tyede til selvforsvar, da chaufføren angreb dem.

Den 30-årige tidligere landsholdsspiller har via sin advokat tidligere oplyst, at han nægter sig skyldig i anklagen.

Taxichaufføren er samtidig blevet tiltalt for forsøg på vold, og de to sager skal behandles samtidig. Også han nægter sig skyldig.

Til gengæld fortæller chaufførens advokat, Mette Grith Stage, til BT, at der også kommer et erstatningskrav fra taxichaufføren mod fodboldspilleren.

- Han er fortsat sygemeldt, og derfor vil der også komme et erstatningskrav mod Nicklas Bendtner, siger hun.

Det er ikke første gang, at Nicklas Bendtner stifter bekendtskab med det danske retssystem.

I marts 2013 blev angriberen frakendt retten til at køre bil i tre år samt idømt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

Derudover har han tidligere mistet kørekortet i England for at køre for stærkt, og han har været involveret i episoder omhandlende hærværk.

Tiltale: Bendtner sparkede liggende taxichauffør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce