Tilfredshed i GOG: Kamp mellem KIF og GOG skal spilles om

GOG-backen Niclas Kirkeløkke i aktion i Kolding den 20. oktober. Netop Kirkeløkke og cheftræner Nicolej Krickau var et par af hovedpersonerne i den episode, som førte til den sydfynske protestsag efter det uafgjorte resultat, 23-23. Foto: Yilmaz Polat

Tilfredshed i GOG: Kamp mellem KIF og GOG skal spilles om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DHF's Disciplinærinstans har taget protest fra GOG til følge efter episode i de to klubbers kamp i Kolding, 20. oktober. GOG-cheftræner Nicolej Krickau: - Vi er glade for, at DHF's Disciplinærinstans har læst det samme i reglerne som os. KIF: Ingen kommentarer før torsdag.

Håndbold: Ligakampen mellem KIF Kolding og GOG den 20.oktober endte 23-23, men kampen fortsatte udenfor .

GOG appellerede således efterfølgende til en ny kamp over for forbundet. Den fynske klub mente sig bortdømt med ni minutter tilbage af den tætte kamp mellem de to traditionsklubber.

I episoden var GOG-cheftræner Nicolej Krickau på vej til dommerbordet for at lægge sit timeoutkort, da han pludselig fortrød. På banen kunne han se sin landsholdsback, Niclas Kirkeløkke, kanonere bolden ind i KIF Kolding-målet, og derfor blev det grønne timeoutkort aldrig lagt.Alligevel takserede kampens dommerobservatør, Henrik Mathiasen, det til, at målet ikke talte, og GOG-træneren blev oveni tildelt en to-minutters udvisning. Fra GOG lød meldingen, at udvisningen og det fratagede mål "blev kampafgørende". Derfor mente klubben sig berettiget til en ny kamp.

Onsdag har DHF's Disciplinærinstans givet GOG medhold og dikterer "ny kamp".

Fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau lyder det blandt andet:

- Vi er glade for, at Disciplinærinstansen har læst det samme i reglerne, som vi har. Jeg tror, at en vigtig årsag til, at vi får en ny kamp er, at vi har fået ret i, at der er regelbrud på begge punkter - både det annullerede mål og min udvisning. Men nu må vi se, om sagen er endelig afsluttet. KIF har jo syv dage til at appellere.

Fra KIF fortæller fungerende direktør Teddy Thye Hedegaard, at klubben ikke har kommentarer før torsdag. Det er således ikke muligt at få svar på, om KIF agter at appellere.

DHF's Disciplinærinstans dikterer ny kamp - blandt andet med følgende begrundelse:

"Disciplinærinstansen har ved tidligere praksis fastslået, at regelbrud alene kan føre til omkamp i de særlige tilfælde, hvor regelbruddet med rimelig sandsynlighed har haft afgørende betydning for kampens resultat. Et regelbrud i sig selv kan ikke automatisk føre til omkamp.

Ved vurderingen i denne sag af de to regelbruds betydning for kampens resultat har Disciplinærinstansen på den ene side overvejet, at hændelsen med de to regelbrud er sket med knap ni minutter tilbage af kampen. Dette taler umiddelbart imod regelbruddenes afgørende betydning for kampen.

Disciplinærinstansen har på den anden side også overvejet - og lagt afgørende vægt på - at der har været tale om en meget tæt kamp, hvor det første regelbrud (annulleringen af et mål) har betydet, at GOG uretmæssigt har fået frataget et mål, som skulle have været anerkendt. Stillingen skulle således have været 22-22, men blev omgjort til 22-21 i KIF's favør. Det andet regelbrud (straffen til GOG's official, og dermed udvisningen til GOG) har givet KIF en uretmæssig fordel med en overtallig spiller i de følgende to minutter, og KIF har tilmed scoret sekunder senere til stillingen 23-21, jf. den detaljerede kamprapport.

Under disse særlige og konkrete omstændigheder finder Disciplinærinstansen, at de to regelbrud med rimelig sandsynlighed har haft afgørende betydning for kampens resultat.

Følgelig finder Disciplinærinstansen i henhold til DHF's love § 23, stk. 1f, at:

GOG's protest tages til følge, og kampen mellem KIF og GOG skal spilles om.Kamptidspunktet fastsættes nærmere af DHF.

Er afgørelsen ikke appelleret inden syv dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig".

Stillingen før ny kamp
Hvis afgørelsen fra DHF's Disciplinærinstans ender med at blive endelig, vil det betyde således for stillingen i ligaen:

Både GOG og KIF vil så kun have spillet ni runder mod de øvrige klubbers 10.

GOG vil få fratrukket et point og være på 14 point - og ligge på en fjerdeplads med samme pointtal som Sønderjyske på tredjepladsen.

Også KIF vil få fratrukket et point og være på seks point - og ligge på en 10. plads i ligaen.

Kampen den 20. oktober i Kolding, der nu altså sandsynligvis erstattes af en ny kamp, endte 23-23.

Tilfredshed i GOG: Kamp mellem KIF og GOG skal spilles om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce