Tilbage til den svenske model

Den 58-årige svensker Per Bäckman, der skal føre herrelandsholdet til OL i Vancouver i 2010, har lang erfaring fra den svenske Elitserie.
Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO

Tilbage til den svenske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Bäckman hedder manden, der skal føre landsholdet til OL i Vancouver i 2010

ISHOCKEY: Landsholdet er på vej tilbage til sine svenske rødder. 58-årige Per Bäckman skal det kommende år stå i spidsen for det hold, som landsmændene Jim Brithén og Mikael Lundström byggede op, og som canadieren Mike Sirant overtog for to år siden.

Den rutinerede svensker, der har mere end 10 sæsoners trænererfaring fra den hjemlige Elitserie, får det kommende år til opgave at sikre dansk OL-kvalifikation til februar i Norge, ligesom han også skal sikre et godt dansk VM-resultat i Schweiz næste år.

- Jeg stod i april måned og skulle finde ud af, hvad mit næste job skulle være. Og efter tredive år i svensk ishockey trængte jeg til en ny udfordring. Dansk ishockey er i fantastisk fremgang, og det bliver min opgave at fastholde den udvikling, sagde Per Bäckman ved præsentationen i København i går..

Forgængeren Sirants skifte til en mere nordamerikansk spillestil slog aldrig an blandt spillerne, og derfor var der forud for ansættelsesproceduren ikke ret megen tvivl om, at ønsketræneren skulle være svensk.

- Vi står i en situation, hvor vi skal spille en vigtig OL-kvalifikationsturnering til februar næste år og et svært VM et par måneder senere. Derfor var det vigtigt for os at ansætte en mand, der hurtigt kunne få holdet på plads om et spilsystem. Og da de fleste landsholdsspillere kender det svenske system, er vi ret sikre på, at landstrænerskiftet kommer til at foregå ret smertefrit, siger Danmarks Ishockey Unions direktør Enver Hansen, der tidligt i forløbet havde Per Bäckman blandt de fem topkandidater, som man i første omgang udpegede til jobbet.

Har ikke set så meget

Den nye mand starter i jobbet den 1. oktober og har kun mulighed for at se landsholdsspillerne i to træningsturneringer, inden det bliver alvor i OL-kvalifikationen i Norge. Derfor regner han også med at bruge en del tid på at rejse fra hjemmet i Västerås i Sverige til de danske skøjtehaller for at se landsholdsemnerne an.

- Jeg fulgte jo Danmark ved VM og har allerede et nogenlunde billede af holdet. Men det er klart, at vi ret hurtigt skal have arbejdet systemet ind på holdet, siger Per Bäckman. (ritzau)

Tilbage til den svenske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce