Thurø Sejlklub i finalen om stor idrætspris

Projektet "Sejl og studér" i Thurø Sejlklub er en af de tre finalister i Danskernes Idrætspris. Her er det Johan Hoff og Emma Holmgaard på vandet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Thurø Sejlklub i finalen om stor idrætspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektet "Sejl og Studér" fra Thurø Sejlklub er en af tre finalister i Danskernes Idrætspris.

Sejlsport: Projektet "Sejl og Studér" i Thurø Sejlklub er en af de tre finalister, der af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris.

Alle idrætsgrene har svært ved at få fat i de 15-25 årige, men Thurø Sejlklub har fået de unge med ombord.

- Vi er stolte over, at vores projekt er kommet blandt de sidste tre i finalen om Danskernes Idrætspris, siger Ib Oldrup, formand for Thurø Sejlklub.

Med projektet "Sejl og Studér" i Thurø Sejlklub mødes unge studerende fra kommunens uddannelsesinstitutioner for at sejle sammen. De unge sejlere spiser også sammen, og de har et aktivt fællesskab. De unge sejler i moderne sportsbåde, J70'erne, som klubben stiller til rådighed. Konceptet er, at det er unge sejlere, der lærer andre unge at sejle.

Thurø Sejlklub har som forening stor glæde af, at de unge også deltager aktivt i klubbens øvrige aktiviteter. Projektet rekrutterer dermed ikke bare nye medlemmer, men giver også nye trænere, nye hjælpere og nye ideer. Desuden får de unge erfaringer med at tage ansvar og at være ledere, og de får et mangfoldigt netværk.

Initiativtager til projektet "Sejl og Studér", Johan Hoff, fremhæver:

- Flere af os i projektet er flyttet til byen i forbindelse med vores uddannelse. Derfor er netop det netværk, som vi får i sejlklubben, særdeles værdifuldt - og måske det netværk ligefrem fastholder flere af os efter endt uddannelse, sådan at flere vælger at blive boende i Svendborg Kommune.

DIF's formand, Niels Nygaard, giver denne begrundelse for, at Thurø Sejlklub går videre med projektet 'Sejl og Studér':

- Sejlklubben er på en inspirerende måde gået efter en målgruppe, der kan være svær at fastholde i foreningslivet. Ved at rekruttere på uddannelsesstederne og prioritere fællesskabet, har Thurø Sejlklub skabt en succes, der ikke kan andet end at inspirere bredt ude i foreningslivet.

To andre finalister

De øvrige indstillede idrætsprojekter er "LykkeLiga", der er opstået i Aalborg og henvender sig til udviklingshæmmede børn og unge, der får mulighed for at spille håndbold. Det andet projekt er fra Ikast-Brande Kommune og går under navnet "Urban Street Zone Hall 2", der arbejder på at skabe endnu mere plads til den voksende gadeidræt.

Thurø Sejlklub vandt tidligere på året Dansk Sejlunions Klubudviklingspris og Svendborg Kommunes Klubpris.

Svendborg har tidligere vundet Danskernes Idrætspris. Det skete, da SG-Huset og Svendborg Gymnastikforening vandt prisen i 2014.Hvem der vinder Danskernes Idrætspris 2018 og får prisen på 100.000 kroner, afsløres i DR-showet "Sport 2018" lørdag 5. januar.

Thurø Sejlklub i finalen om stor idrætspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce