Tess råber sin glæde ud men: Odense HC dropper målmand der har to år tilbage

Hollandske Tess Wester tørner ud for Odense HC fra næste sæson, hvor menuen måske står på Champions League for den ambitiøse klub. Foto: Odense HC

Tess råber sin glæde ud men: Odense HC dropper målmand der har to år tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norske Emily Sando er "chokeret og skuffet" over at være blevet fristillet i Odense HC, efter at den fynske topklub har fået fingrene i hollandsk topnavn. - Jeg forstår Sando, men sådan er elitesport, synes jer, siger cheftræner Jan Pytlick.

Håndbold: Intet skal stå i vejen for Odense HC's ambitioner om at blande sig i toppen af europæisk håndbold.

Heller ikke en reel fyring af en målmand, som klubben før denne sæson hentede til klubben på en treårig kontrakt.

Fredag meldte Odense HC, der ligner en favorit til at vinde årets DM-titel og dermed kan være på vej til at skulle spille Champions League i næste sæson, således ud, at det har hentet den hollandske topmålmand, Tess Wester, til Odense til den nye sæson. Samtidig har klubbens norske målmand, Emily Stang Sando, fået kontant besked om, at hun er fritstillet i Odense HC og kan lede efter en anden klub. Beskeden kom fra cheftræner Jan Pytlick.

Emily Sando siger til TV2 Sport, at hun er "chokeret og skuffet".

- Jan Pytlick, har i ikke været tilfreds med Emily Sando?

- Sando har stået et par gode kampe, men hun har ikke haft nogen kæmpesæson.

- Er det fair at fyre en spiller, som i for mindre end et år siden hentede til klubben på en treårig kontrakt. Det gjorde i vel, fordi i havde tiltro til hende?

- Det er aldrig noget, der er fair. Jeg kan godt forstå, at Sando er ked af det. Men der opstod altså pludselig den her mulighed for at få fat på en målmand fra øverste hylde, som vi tror, kan bidrage med nye ting.

- Og så er det i orden at droppe en anden markant satsning?

- Jeg ved godt, at det er usædvanligt i håndboldmiljøet. I hvert fald herhjemme. Men det er jo noget, man har set i topfodbold i 40 år. Sådan er elitesport, synes jeg - i respekt for, at vi overholder alle aftaler med Sando. Også hvis hun bliver i klubben.

- Men du har vel fortalt Sando, at der i givet fald ikke vil blive megen spilletid i Odense HC?

- Vi har sagt til Sando, at hun er stillet frit til at søge en anden klub.

Odense HC har i forvejen også stortalentet, Althea Reinhardt, som målmand i truppen.

Norske Emily Sando kan sandsynligvis se frem til en tilværelse på bænken, hvis hun bliver i Odense HC. Foto: Simon Holst Jensen
Norske Emily Sando kan sandsynligvis se frem til en tilværelse på bænken, hvis hun bliver i Odense HC. Foto: Simon Holst Jensen

Wester ser frem til skiftet

Odense Håndbold har indgået en treårig aftale med den hollandske landsholdsmålvogter, der altså trækker i den orange trøje fra sommeren 2018.

Den 24-årige målmand skifter fra den tyske storklub SG BBM Bietigheim, der har vundet det tyske mesterskab og spillet med i Champions League.

- Jeg er glad for, at Tess har valgt at spille i Odense. Hun er en målmand fra den øverste hylde med masser af international erfaring - både fra Champions League og fra det hollandske landshold, hvor hun har været med i flere slutrunder, siger Jan Pytlick.

Tess Wester ser frem til skiftet.

- Jeg glæder mig til at skulle starte i Odense Håndbold. Det er en klub med en dygtig træner og et stærkt hold, der klarer sig rigtig godt. Odense Håndbold har også store mål for fremtiden, og det er mål, der også matcher mine egne mål og ambitioner for fremtiden. Derfor tror jeg også, at Odense Håndbold og jeg selv er et godt match. Jeg glæder mig til at skulle spille i Danmark og er spændt på at møde alle de fantastiske fans i Odense, siger keeperen i en pressemeddelelse.

Hun er altså 24 år og kommer oprindeligt fra Heerhugowaard i Holland. Hun har tidligere spillet i VfL Oldenburg, E & O Emmen og VOC Amsterdam og har flere VM- og EM-medaljer på CV'et. Den seneste erhvervede hun sig i december 2017, hvor hun sammen med det hollandske landshold vandt en bronzemedalje ved VM i Tyskland.

Tess råber sin glæde ud men: Odense HC dropper målmand der har to år tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce