Tennis

Foto: Scanpix

Tennis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Som så mange andre sportsgrene så tennis første gang dagens lys i England. I det antikke Grækenland (500 f.Kr.) blev der ganske vist spillet noget, der minder lidt om nutidens tennis, men det var først i 1500-tallets England, at tennissporten kom til at ligne det, vi kender i dag.

Kong Henrik VIII var selv en flittig tennisspiller og en af de første mestre. I begyndelsen bestod underlaget af sten, og selve spillet gik ud på at slå bolden over et net. I slutningen af 1500-tallet kom der flere regler til, og man begyndte at fremstille ketsjere med strenge - lidt som vi kender det i dag.

Det første rigtige tennisstadion blev bygget i 1858 i en forstad til Birmingham, den første tennisklub blev grundlagt i 1872, og kort tid efter begyndte tennissporten at blive populær i resten af det britiske imperium og herfra sprede sig til resten af verden.

I 1913 var tennis blevet så populær, at de allerede eksisterende nationale forbund slog sig sammen i det internationale tennisforbund, der i dag har 200 medlemslande.

Tennis for mænd var med på det olympiske program i 1896 i Athen. Vinder blev John Boland, en student fra Storbritannien, som tilfældigvis var på ferie i Athen på det tidspunkt. Han vandt singleturneringen efter at have fulgtes med en græsk ven til konkurrencerne.

Senere vandt Boland også herredoublen sammen med tyskeren Fredrich Traun, efter at Trauns normale makker var blevet syg.

Kvinderne fik deres OL-debut i 1900 i Paris, og det blev Charlotte Cooper fra Storbritannien, der allerede havde vundet Wimbledon tre gange på det tidspunkt, som vandt turneringen.

Tennis forsvandt fra OL-kalenderen i 1928 og vendte først tilbage i Los Angeles i 1984 som en opvisningsgren. Fra og med Seoul i 1988 er tennis atter med som en officiel OL-sportsgren.

Tennis ved OL
I såvel herre- som damesingle er der 64 deltagere, som kæmper om OL-medaljerne. Der er 32 deltagende par i både herre- og damedoublen. Taber man en kamp, er man ude af OL-turneringen.

For at få lov til at deltage i OL skal spilleren have stået til rådighed for sit land i hhv. Davis Cup eller Fed Cup.

I Beijing spilles der tennis i den olympiske park, der stod klar i oktober 2007, og hvor der på centre court er plads til 17.400 tilskuere.

Danske olympiske medaljer
Danmark har gennem årene haft flere tennisspillere med ved OL. Første gang i 1912, hvor Sophie Castenschiold vandt den hidtil eneste medalje i tennis til Danmark. KB'eren opnåede sølv i damesingle (indendørs).

Tennis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce