Tennis uden tag over hovedet


Tennis uden tag over hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PLADSMANGEL: Fynsk tennis mangler indendørs faciliteter til både træning og kamp

TENNIS: Håbet var lysegrønt i foråret 2004, da fire nye indendørs tennisbaner blev indviet i Odense Congress Center (OCC).

Amtet havde bevilget en million kroner til fire mobile underlag, som efter planen skulle lægges på, når hallen ikke var booket til udstillinger og lignende.

Initiativtagerne til det nye anlæg Tennis Team Fyn og øens tennis-entusiaster havde store forventninger til projektet, men starten har langt fra været optimal.

OCC har haft så travlt med egne aktiviteter, at der stort set ikke har været plads til at presse tennis ind i hallen.

Det har eksempelvis betydet, at OB's divisionshold måtte helt hen i december, før det var muligt at spille sæsonens første hjemmekamp.

- Man kan jo ikke bebrejde OCC, at de gerne vil tjene penge. Men vi må se i øjnene, at ordningen langt fra har fungeret optimalt for fynsk tennis. Vi er nødt til at kigge os om efter alternativer, mener Torben Brønner, formand for Fyns Tennis Union.

- Nu holder vi et møde i februar, hvor vi inviterer alle klubber i Odense for at finde en langtidsholdbar løsning. Vi skal have et ordentligt tennisanlæg i Odense, hvor der er plads til træning og opvisning - indendørs og udendørs.

Flere alternativer

Torben Brønner ser flere gode alternativer, som på sigt ville blive en gevinst for fynsk tennis.

For eksempel kunne det planlagte squashcenter på det gamle kaserneområde ved Sdr. Boulevard udbygges til et decideret ketsjercenter med plads til både squash, tennis og badminton.

- Men min store drøm er et helt nyt anlæg ved Dyrskuepladsen med indendørs og udendørsbaner til både træning og kamp. Det er ikke holdbart at holde liv i den nedslidte boblehal på OB's anlæg. I stedet skulle man gå på tværs og skabe et nyt center, der kunne trække store turneringer til Odense, siger Torben Brønner og understreger:

- Vi kan ikke bruge aftalen med OCCtil noget. Sporten ligger død i hele vinterhalvåret, fordi vi ikke har ordentlige indendørs faciliteter. Kommunen må på banen og rejse midlerne - eventuelt i samarbejde med andre kommuner på Fyn.

Torben Brønner er overbevist om, at fynboerne gerne vil køre langt for at få lov til at spille tennis i ordentlige omgivelser.

Selv bor han i Faaborg, men kører jævnligt til Svendborg for at slå til den lille gule.

- Klubber fra hele øen står i kø for at booke spilletid i OCC, men problemet er jo, at der simpelthen ikke er tid nok til den voksende forespørgsel.

Thorsager vil gå langt

Rådmand Søren Thorsager (S) er bekendt med tennissportens trange kår og vil gå langt for at finde en holdbar løsning.

- Der er ingen tvivl om, at vi på sigt skal have lavet nogle ordentlige indendørs faciliteter til tennisfolket.

- Det ville være oplagt at arbejde på en kombineret løsning i forbindelse med opførelsen af den nye arena. Men problemet er at skaffe pengene, siger Søren Thors-ager.

Han vil sammen med folkeoplysningsudvalget vurdere, om der er basis for at prioritere tennissporten højere, når der skal lægges nyt budget på området.

- Vi har en forpligtelse over for tennissporten. Den gør et stort arbejde for ungdommen, siger han.

Søren Thorsager vil ikke afvise, at et ketsjercenter på Sdr. Boulevard kan komme på tale i nær fremtid.

- Det ville da være oplagt at samle aktiviteterne - enten i en arena eller et center.

- Squashcentret er kommet igennem, fordi forbundet selv stillede med 11 ud af 15 millioner kroner fra lokale- og anlægsfonden. Fyns Tennis Union står med en langt bedre sag, hvis de kunne præstere en form for selvfinansiering, siger Thorsager og spiller dermed bolden over på den anden side af nettet, hvor Torben Brønner returnerer:

- Det er vi meget positive over for. Den melding fra Søren Thorsager ser jeg som et godt tegn. Vi vil gå i gang med at søge de relevante fonde og forsøge at rejse en del af pengene.

Positiv formand

OB's tennisformand Bente Bassett ser positivt på rådmandens forslag om et eventuelt nyt tenniscenter i forbindelse med Odenses sportsarena.

- Jeg vil gerne understrege, at både amt og kommune allerede er gået langt for at hjælpe sporten, men der mangler stadig en del for at forholdene er optimale.

- Sporten lider under de manglende indendørs faciliteter. Det er ærgerligt, når vi kan se en tydelig fremgang i medlemstal og almen interesse for tennis på Fyn, siger Bente Bassett, der også er leder for Tennis Team Fyn, der har samarbejdet med Fyns Amt om bevillingen af de fire underlag til OCC.

- En ting er en opvisningshal, men vi er nødt til at tænke på bredden. Som det er nu, har de unge mennesker ingen steder at gå hen, hvis de vil spille tennis i vintermånederne.

- Derfor håber vi på en konstruktiv dialog med både amt og kommune om en holdbar løsning for fynsk tennis, siger Bassett.

Tennis uden tag over hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce