Teenagere i fokus ved DM

Dyb koncentration er et must på golfbanen, hvor 16-årige Martin Leth Simonsen i går blev en overraskende vinder af DM i hulspil.
Foto: Christian Brandt

Teenagere i fokus ved DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årige Martin Leth Simonsen blev en overraskende vinder af DM i hulspil i Svendborg

GOLF: Bevæbnet med et bundt oversavede køller gjorde Martin Leth Simonsen sin entré på golfbanen i en alder af blot tre år, og mens farmand trænede, øvede den lille purk sig troligt i at sende boldene på langfart.

I går, 13 år senere, kom belønningen, da nordjyden sensationelt vandt DM i hulspil, der blev afviklet i Svendborg.

- Det er rigtigt stort for mig, og det kan slet ikke sammenlignes med noget andet, jeg har prøvet med golf. Det giver mig virkelig blod på tanden til at træne mere og fortsætte min udvikling, sagde 16-årige Martin Leth Simonsen efter finalesejr på 4/3, beherskede jubelscener og veloverstået dopingkontrol.

Klok.

Næsten andægtigt skuede det lille finalefølge efter den hvide bold, og var der plads mellem publikums læber, så skyldtes det benovelse over ungdommens præcision og elegance snarere end utidig knævren.

Her herskede en indviet forståelse af de eminente krav til koncentration og mental balance.

Og en forståelse af, at aggressivitet kan betale sig, og at fremtiden tegner lys for dansk golf.
Målet er klokkeklart for 15-årige Thomas Sørensen: En tilværelse som professionel. I går kunne han dog ikke få det hele til at fungere optimalt og måtte derfor nøjes med sølv.
Målet er klokkeklart for 15-årige Thomas Sørensen: En tilværelse som professionel. I går kunne han dog ikke få det hele til at fungere optimalt og måtte derfor nøjes med sølv.
Foto: Christian Brandt

Fire teenagere fremme

Selv med juniorlandsholdet til VM i Japan var alle fire semifinalister hos herrerne teenagere i den psykologisk udfordrende disciplin, hvor man spiller om hvert enkelt hul uden at skele til den samlede score.

- Jeg tror, det skyldes, at seniorer er mere stabile. Vi juniorer laver flere birdies og bogies, og det er en fordel i hulspil. Vi satser lidt mere, forklarede 15-årige Thomas Sørensen, der som andetseedet måtte skubbe både golfbag og favoritværdighed rundt på banen.

Hans useedede modstander Martin Leth Simonsen var nede med to huller allerede efter de første fire, men genfandt så formiddagens fine præstationer med putteren.

Flot put

Det lange, vellykkede put på hul fem stivede selvtilliden af, og da Thomas Sørensens normalt så flotte indspil til green kiksede fælt på de næste to huller var situationen pludselig kolbøtteret rundt.

Frustrationerne lurede derfor hos Thomas Sørensen, da finaleparret kom til banens vel nok sværeste hul, det lumske ottende med den truende dam til højre.

I lydkulissen rumlede Svendborgtoget insisterende, men trods chancens tilstedeværelse formåede Martin Leth Simonsen ikke at udbygge sin føring.

Hullet blev delt, og de to unge talenter pressede hinanden til at yde maksimalt.

Jævnbyrdigheden var udtalt og birdies påkrævet for at ændre på stillingen.

Hul 10 gik også til Martin Leth Simonsen, og for det utrænede øje burde hul 12 have givet ham yderligere fordel. Det gjorde hul 14 til gengæld, og da Thomas Sørensen efterfølgende missede på 15. green kunne Martin Leth Simonsen nærmest sensationelt lade sig hylde som dansk mester i hulspil.

- Jeg kunne ikke få mig selv til at juble, når han nu missede. Det var noget andet, hvis jeg selv havde holet puttet. Men indeni var jeg rigtig glad, forsikrede Martin Leth Simonsen, der stadig har sin landsholdsdebut til gode.

Den milepæl har Thomas Sørensen rundet, og selv om han umiddelbart var skuffet over ikke at skulle forberede en winners speech - vinderens traditionelle takketale - så havde det ikke rokket på hans inderlige tro på kommende storhed.

- Ret beskedent går jeg efter at blive nummer ét, smilede han.

- Jeg vil gerne være professionel, og det har jeg også en helt klar forventning om, at jeg bliver.

Teenagere i fokus ved DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce