Tæt på semifinale: Odense HC fik skovlen under ulvene

I tredje forsøg fik Stine Jørgensen slået sit gamle hold med Odense HC. Arkivfoto: Lasse Hansen

Tæt på semifinale: Odense HC fik skovlen under ulvene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften vandt Odense HC ude over FC Midtjylland, og fynboerne er nu meget tæt på at sikre sig en semifinaleplads.

Håndbold: Onsdag tog Odense HC et stort skridt mod semifinalen, da de med stor fysik og disciplin slog FC Midtjylland for første gang i sæsonen. Der blev gået til den kampen igennem, men midtjyderne kunne ikke overkomme otte strafminutter og Odenses bredde.

Der blev spillet med musklerne i kampens åbning, hvor grundspillets to bedste forsvar stressede modstanderens angreb. Odense HC's 6-0-forsvar holdt FC Midtjylland til afslutninger, som Althea Reinhardt i målet ofte havde nemt ved at snuppe, og FC Midtjylland fik stresset fynboerne ved at gå højt på Stine Jørgensen.

Det var hjemmeholdet, der først fik skabt sig lidt luft på flotte aktioner af især Louise Burgaard, og Odense kæmpede noget med det helt frem til halvvejs i halvlegen, hvor fynboerne kun havde præsteret tre scoringer. Tørken fik cheftræner Jan Pytlick til at tage timeout og kigge i værktøjskassen. Her fandt han Mie Højlund og Maja Jakobsen, og indskiftningerne åbnede med det samme tingene op.

De to spillere stod for fire af Odenses næste seks mål i en periode, hvor de orangeklædte både indhentede og overhalede midtjyderne. Ingen af holdene formåede dog at passere to stærke keepere med høj frekvens, og pausestillingen nåede derfor kun 10-9 til Odense HC.

FC Midtjylland - Odense HC 21 - 27 (9 - 10)
Ligaen, slutspil, kvinder.

Kampens gang: 2-2, 5-3, 6-6, 7-9, (9-10) 12-15, 13-17, 16-19, 18, 21, 21-27.

Mål: FC Midtjylland: Mathilde Bjerregaard 4, Louise Burgaard 3, Annika Jakobsen 3, Emma Friis 3, Helene Fauske 3, Veronica Kristiansen 2, Louise Ellebæk 1. Odense HC: Stine Jørgensen 12, Mie Højlund 3, Mette Tranborg 3, Freja Cohrt 3, Maja Jakobsen 2, Suzanne Bækhøj 1, Jessica Quintino 1, trine Østergaard 1, Nadia Offendal 1.

Bedste spiller: FC Midtjylland: Mathilde Bjerregaard. Odense HC: Althea Reinhardt.

Udvisninger: FC Midtjylland: 4 Odense HC: 2

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen. Præstation: Fin.

Tilskuere: 1513.

Odense HC's næste kamp: Tirsdag 10. april klokken 18:30: Viborg HK - Odense HC.

Hård fight

Odense HC kom stærkt ud fra pausen, og pludselig flød angrebet meget bedre. Fløjene blev arbejdet bedre ind, og fynboerne fik hurtigt slået sig et hul på fire mål. Men efter en god periode på ti minutter fik Midtjylland fat igen, og med skidt timing gjorde Suzanne Bækhøj sig fortjent til en udvisning, og hjemmeholdet benyttede muligheden til at spille sig tæt på igen.

Men lige som det lysnede for Midtjylland, betalte de gaven dobbelt tilbage, da først Mathilde Bjerregaard og kort efter Louise Burgaard måtte udstå en straf på to minutter - Midtjyllands tredje og fjerde udvisning.

Endnu kortere efter var det Stine Jørgensens tur, og så var der balance i halvlegens udvisningsregnskab.

Midtjylland var en anelse bedre til at spille med seks spillere på banen, og med fem minutter igen var der kun to mål mellem holdene.

I kampens sidste minutter afgjorde Odense tingene med det stærke forsvar, som har gjort det svære at slå sent i sæsonen. Den orange mur delte øretæver ud, og i målet tog Althea Reinhardt fra, og så var spændingen hurtigt forbi. I angrebet var fynboerne hurtigt igennem et nu meget højt Midtjylland forsvar, og Pytlicks tropper kunne slutspurte sig til en sejr på 27-21.

Sjov kamp

Efter kampen var Kathrine Heindahl glad for en sejr i en kamp, som passede hende godt.

- Jeg synes, dommerne lægger en fed linje, og vi får lov at gå til den. Det er en international linje, og det gør også, at der bliver spillet med musklerne. Det er klart, at det også gør, at jeg kan bruge min fysik, så det var sjovt, sagde hun.

De hårdeste dueller havde stregspilleren med Midtjyllands stærke Mathilde Bjerregaard, og mellem de hårde tacklinger gik snakken mellem de to.

- Vi stikker lidt til hinanden, og det er bare for sjov. Mathilde er heldigvis med på det, og vi synes bare, det er fedt at give den gas både fysisk og verbalt, sagde Kathrine Heindahl om den lille kamp i kampen.

Først og fremmest var Heindahl dog glad for en flot og vigtig sejr.

- Jeg synes, vi holder os til den gameplan, vi havde lagt. Vi ville gerne have fløjene med, og de får også scoret en masse. Jeg synes, vi er disciplinerede, og vi fik styr på Sabine Englert. Althea står også rigtig godt, og når vi laver 27 mål, så skal vi også kunne holde dem i den anden ende, sagde hun.

Odense HC er nu kun en sejr fra at sikre sig en af de to pladser i semifinalen med tre kampe tilbage af gruppespillet.

Tæt på semifinale: Odense HC fik skovlen under ulvene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce