Tæt på at misse slutspil: Odense Bulldogs på vej ud i mørket

Odense Bulldogs' canadiske kaptajn, Jacob Johnston, måtte sammen med sine holdkammerater endnu engang indkassere et nederlag mod Herlev Eagles, der nu er én sejr fra at sende Odense Bulldogs på tidlig sommerferie. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Tæt på at misse slutspil: Odense Bulldogs på vej ud i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter endnu et forsmædeligt nederlag til Herlev Eagles er Odense Bulldogs på vej til at misse slutspillets kvartfinaler for første gang i syv år.

Ishockey: Odense Bulldogs er på vej til at ryge ud i den sorte ishockeynat efter endnu en miserabel præstation mod upåagtede Herlev Eagles, der vandt 5-3 i Odense i play-in-serien og nu fører 2-1 i kampe. Dermed kan Herlev lukke serien mandag aften hjemme i Ørneborgen, hvor Bulldogs har tabt alle fire kampe i denne sæson.

Odense Bulldogs havde vundet sæsonens to grundspilskampe hjemme mod Herlev, men den dårlige afslutning på grundspillet med 10 nederlag i de seneste 12 kampe medregnet fredagens første play-in-kamp mod Herlev har ramt Bulldogs på selvtilliden.

I play-in-serien om en kvartfinale mod ligaens nummer 10, Herlev Eagles, er Odense Bulldogs under maksimalt pres efter at have tabt de to første kampe i serien.

Bulldogs har stadig chancen for at undgå alt for tidlig sommerferie, men det kræver to sejre mandag i Herlev og tirsdag i Odense. Den sidste kamp bliver kun til noget, hvis Bulldogs vinder i Herlev mandag.

Yannick Vedel fik en pludselig friløber allerede i kampens første minut, men Bulldogs-angriberen kom for langt ud i siden med sine træk, så vinklen blev for spids.

Bulldogs lagde godt tryk på fra kampens start og fik også efter fem minutters spil en gylden mulighed i powerplay. To Herlev-udvisninger med kort interval gav fynsk overtal fem mod tre, men selv om Herlev var under konstant belejring, lykkedes det ikke at få scoret. Rasmus Bjerrum var tættest på, men han var ude af balance, da han afsluttede på et frit mål.

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 3-5 (0-1, 1-1, 2-3)
Ishockeyligaen, play-in, 2. kamp
Mål: 0-1 Brett Thompson (9.51). Assist: Karl Beckman.

1-1 Ned Lukacevic (34.16). Assist: Yannick Vedel og Mads Schaarup.

1-2 Frederik Bjerrum (35.39). Uassisteret.

1-3 Thomas Søndergaard (40.19). Assist: Brett Thompson og Mike Daugulis.

1-4 Karl Beckman (43.46). Assist: Thomas Søndergaard.

2-4 Henrik Nielsen (51.05). Assist: Ned Lukacevic og Rasmus Bjerrum.

3-4 Yannick Vedel (52.31). Assist: Rasmus Bjerrum.

3-5 Christoffer Gath (57.04). Uassisteret.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 8 x 2 min. Herlev Eagles: 9 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Ned Lukacevic. Herlev Eagles: Brett Thompson.

Dommere: Rasmus Toppel og Thomas Buchardt Andersen.

Tilskuere: 701.

Næste kamp: Mandag 5. marts kl. 19.00: Herlev Eagles-Odense Bulldogs.

Bemærkninger: Herlev Eagles fører 2-1 i kampe. Man skal vinde tre kampe for at gå videre til kvartfinalerne.

Herlev slog til

Midt i perioden var det Odense Bulldogs, der fik to udvisninger med 17 sekunders mellemrum. Herlev forstod bedre at udnytte at være to mand mere på isen, og Brett Thompson trak i venstre side mod mål og bankede pucken forbi Hannu Toivonen i Bulldogs-buret.

Den canadiske Herlev-angriber var halvandet minut efter tæt på at blive dobbelt målscorer, da hans afslutning ramte stolpen.

Søren Nielsen var hjemmeholdets kreative kraft i første periode, og afslutningen på hans dribletur fire minutter før periodepausen havde fortjent en bedre skæbne end at blive reddet af Evan Mosher i Herlevs mål.

Den tidligere Bulldogs-fighter Mike Daugulis, der nu er kaptajn hos Herlev, fik en udvisning 45 sekunder før tid i første periode.

Det powerplay trak Bulldogs med sig ind i anden periode, men det kom der heller ikke noget ud af.

Ned Lukacevic viste den fandenivoldskhed, der ellers var en mangelvare hos hjemmeholdet. Februar måneds Bulldogs-spiller tog den direkte vej til målet fem minutter før tid i anden periode efter en præcis pasning ved blå linje fra Mads Schaarup. Lukacevic huggede pucken ind til udligning 1-1, og så fik det lidt apatiske hjemmepublikum endelig noget at juble over.

Men det blev hurtigt afløst af jubel hos de halvt hundrede Herlev-støtter i den fynske isarena. Martin Larsen mistede pucken på blå linje, og Bulldogs-backen blev overspurtet af sin tidligere holdkammerat Frederik Bjerrum. Den tidligere Bulldogs-spiller scorede elegant til Herlev-føring 2-1 blot halvandet minut efter Odenses udligning.

Skarpe i powerplay

Mads Schaarup blev udvist med fem sekunder igen af anden periode, og det betød, at Bulldogs måtte indlede tredje periode i undertal. Det powerplay skulle Herlev kun bruge 19 sekunder på at udnytte.

Thomas Søndergaard scorede via underkanten af overliggeren til 3-1.

Kort efter røg kaptajn Jacob Johnston i straffeboksen, og igen skulle Herlev kun bruge få sekunder i powerplay til at score. Karl Beckman hamrede pucken ind til 4-1.

Bulldogs fik nyt håb med reduceringsmål af Henrik Nielsen ni minutter før tid og Yannick Vedel med syv minutter igen.

En udvisning til Herlev med fem minutter igen fik Bulldogs ikke noget ud af, og i stedet slog Christoffer Gath til med sin scoring til 5-3 tre minutter før tid.

Bulldogs-spillerne forlod slukørede isen efter det, der meget vel kan have været sæsonens sidste hjemmekamp. Hvis Bulldogs ryger ud til Herlev, vil det være første gang siden sæsonen 2010/11, at Odense Bulldogs ikke går videre til kvartfinalerne.

I den anden play-in-serie vandt Sønderjyske 5-1 i Gentofte. Dermed fører Sønderjyske den serie 2-1 og kan sikre sig kvartfinalebilletten mandag aften hjemme i Vojens.

Tæt på at misse slutspil: Odense Bulldogs på vej ud i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce