Taekwondo

Foto: Scanpix

Taekwondo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Kampsporten taekwondo stammer oprindeligt fra Korea, hvor sporten har været dyrket gennem 2000 år. Taekwondo har været kendt under mange forskellige navne gennem tiden, f.eks. taekyon eller subak, mens sporten fik sit nuværende officielle navn, taekwondo, i 1955. De første mesterskaber blev afviklet året efter.

Det internationale taekwondoforbund blev grundlagt i 1973, og samme år blev de første verdensmesterskaber afviklet. Sporten fik sin OL-debut i hjemlandet Sydkorea i 1988, hvor den var med som opvisningsdisciplin. Først i år 2000 i Sydney blev det en officiel OL-disciplin.

Taekwondo ved OL
Taekwondo er en selvforsvarsteknik, som er blevet videreudviklet til en kampsport. Alle bevægelser er oprindeligt af defensiv karakter, eftersom man – hvis man tilhørte underklassen i det feudale samfund - siden forhistorisk tid har haft et behov for at kunne forsvare sig uden brug af våben, men samtidig skulle være i stand til at beskytte sig effektivt mod overfald.

Kampen mod overmagten medførte, at den hårde træning, der var nødvendig for som ubevæbnet at kunne modstå angreb fra en bevæbnet modstander, gav forbedret vitalitet, bedre velbefindende og bedre mental balance for den koreanske underklasse på den tid.

Taekwondo er opdelt i fire vægtklasser for mænd og fire vægtklasser for kvinder. Det gælder om at få så mange point som muligt ved hjælp af kontrollerede slag og spark på specifikke, markerede områder af kroppen, der af samme grund er beskyttet ekstra godt netop der.

Det er strengt forbudt at slå modstanderen i hovedet. Hvis en udøver får tre advarsler, vinder modstanderen kampen.

Konkurrencerne består af forsøg, kvalifikation og finaler. Hver vægtklasse afgøres i løbet af en dag. I alt deltager 128 udøvere, fordelt på fem kontinenter.

De forskellige vægtklasser er:
Mænd: 58 kg, 68 kg, 80 kg og +80 kg.
Kvinder: 49 kg, 57 kg, 67 kg og +67 kg.

I Beijing afgøres taekwondokonkurrencerne i Beikeda-hallen, der har plads til 8024 tilskuere.

Taekwondo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce