TV2: Nyborg målby i Tour De France

Alt tyder på, at Fyn kommer til at spille en betydelig rolle, når Tour De France i 2021 rammer Danmark. Nyborg bliver ifølge TV2 målby på anden etape, hvorefter feltet ifølge TV2 skal køre tredje etape fra Vejle mod Sønderborg.

TV2: Nyborg målby i Tour De France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme bekræfter, at Touren begynder i Danmark om to år. Ifølge TV2 slutter anden etapé i Nyborg. Det er det eneste fynske indslag i touren.

Nyborg kan se frem til at få besøg af verdens største cykelløb, Tour de France. Det får start i Danmark i 2021.

Det oplyser Tour de France-direktør Christian Prudhomme i et interview med det franske medie Europe 1's YouTube-kanal.

Ifølge TV2 skal der køres tre etaper i Danmark. Den første i København, den anden fra Roskilde til Nyborg og den tredje fra Vejle til Sønderborg. Altså står Nyborg til at blive eneste fynske by involveret i touren.

Dermed ser ruten ud til at blive en skuffelse for blandt andet Odense Kommune, som ellers har haft arbejdet målrettet for at få det store cykelløb til byen.

Det har endnu ikke været muligt at få kommentarer fra Nyborg borgmester Kenneth Muhs (V) og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Regeringen har i flere år arbejdet for at trække Tour de France-starten til landet, og Christian Prudhomme har i den forbindelse besøgt Danmark flere gange.

Tourchefen er tilsyneladende blevet imponeret over det, han har set.

- Der har været en imponerende passion. Det er byen København, der har været kandidat, men det er hele Danmark, der står bag, siger Prudhomme.

Han hæfter sig samtidig ved, at Danmark i øjeblikket har en række lovende ryttere.

- Danmark har uden tvivl en stærk generation af unge cykelryttere. Der er ryttere, der har vundet etaper ikke bare i Tour de France, men også i Vuelta a Espanã, siger Prudhomme.

Løbsdirektøren oplyser, at der skal køres en enkeltstart og to etaper i Danmark.

- Det vil starte med en tidskørsel forbi de store monumenter, som København er kendt for. Den vil være lidt over 13 kilometer lang.

- Det vil være en hurtig tur forbi smukke monumenter, også de royale, så det kommer forbi kongefamilien, der har en forbindelse med Frankrig via Montpezat-familien. Det har været med i vores overvejelser, siger Prudhomme.

- 2. etape vil uden tvivl være æstetisk og sportslig interessant, fordi den slutter efter 18 kilometers kørsel over vandet over en gigantisk bro.

- Den tredje etape vil give en fordel til sprintere og gå ned mod den tyske grænse, siger Prudhomme.

Det passer med de oplysninger, som onsdag eftermiddag kom frem på TV2 med oplysningerne om første etapé i København, anden etapé fra Roskilde til Nyborg via Storebæltsbroen samt tredje etape fra Vejle til Sønderborg.

Danmark har i flere år arbejdet for at få Tour de France-starten, og Tour-direktør Christian Prudhomme har i den forbindelse ofte besøgt landet.
Danmark har i flere år arbejdet for at få Tour de France-starten, og Tour-direktør Christian Prudhomme har i den forbindelse ofte besøgt landet.

TV2: Nyborg målby i Tour De France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce