Syv hold tror på DM-medaljer


Syv hold tror på DM-medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUPERLIGA-START: Det er de ambitiøse attituder, der præger klubberne inden sæsonen
FODBOLD: Linjerne er malet op, målnettene strammet, og hjørneflagene banket i jorden. Den danske fodboldtop tæller ned til endnu en sæson i landets bedste række, og det er med alt andet end forsigtig bedstefarkørsel, at Superliga-klubberne drøner frem mod premiererunden i weekenden.

De forsvarende mestre fra FC København samt Michael Laudrups guldhungrende Brøndby-tropper stiler traditionen tro mod den øverste tinde, og de to klubber vil efter alle solemærker at dømme igen være at finde på solsiden, når turneringen næste forår nærmer sig sin kulmination.

Men der er livlig trængsel bag de to danske fodboldmastodonter.

Esbjerg, OB, AaB og FC Midtjylland har alle ambitioner i retning af medaljepladserne. Og dertil kommer de altid ambitiøse århusianere i AGF samt FC Nordsjællands træner Christian Andersen, som efter en større udskiftning i spillertruppen nu pludselig tør fokusere på endnu et sæt af de bronzemedaljer, klubben erobrede i 2003.

- Jeg har noteret mig, at der er mange klubber, der vil tale med om medaljer. Selv FC Nordsjælland har ambitioner i den retning, og AGF skal vist også derop i år, hvis de skal vinde guld næste sæson. Det giver så sig selv, at der er flere hold, der vil skuffe i den kommende sæson. Jeg tror nu ikke, der bliver ændret på toppen af dansk fodbold foreløbig. AaB og OB har mulighederne for at drille Brøndby og FC København, men de manglede begge en tand i sidste sæson. Esbjerg var overraskelsen helt frem til foråret, men det vil alligevel undre mig, hvis de kan gentage det, lyder vurderingen fra den tidligere Ikast-, Lyngby- og AGF-træner Poul Hansen.

Sundhedstegn

Den markante optimisme i toppen af dansk fodbold ser FC Midtjyllands træner Erik Rasmussen kun som et sundhedstegn, og han fokuserer gerne selv på de midtjyske muligheder for at erobre mindst bronze.

- Vi sigter mod de tre første pladser, men jeg ved så ikke, hvor realistisk det er. Alt fra sjettepladsen og opefter er okay. De seks hold, der sluttede i top-seks i sidste sæson har alle store ambitioner, og det samme bør vel gøre sig gældende i AGF. Det er kun, som det bør være, siger Erik Rasmussen, som nu ikke tør tage det for givet, at Superligaens top vil tilhøre FCK, Brøndby, Esbjerg, OB, AaB og FC Midtjylland.

- Vi så med Grækenland under EM-slutrunden, at der også i moderne fodbold er mulighed for overraskelser. Nogle af os vil skuffe, og billedet er heller ikke nødvendigvis, at Brøndby og FCK ligger i toppen. FCK har størst chance for at vinde mesterskabet, og Brøndby har næststørst chance for at vinde, men der kan heldigvis stadig ske meget i fodbold, siger Erik Rasmussen.

To gange seks hold

Vurderingen er en lidt anden i bunden af Superligaen, hvor opkomlingene fra Randers er dukket frem som nyoprykket overraskelse. I det kronjyske har træneren Lars Olsen erkendt, at Superligaen er delt i to gange seks hold.

- Superligaen er efterhånden knækket over i to. Brøndby, FC København, Esbjerg, AaB, OB og FC Midtjylland er toppen af dansk fodbold, og AGF hører vel også hjemme deroppe, hvis de ellers får styr på tingene. Det bliver så i bunden et udskilningsløb mellem de øvrige klubber. Springet er stort mellem de små og de store. Vi har i Randers et budget på en 10-12 millioner kroner, mens FC København vel opererer med et beløb i nærheden af 100 millioner kroner. Det er en kæmpe forskel, og den bliver næppe mindre, siger Lars Olsen, som allerede tager det for givet, at de to store klubber Brøndby og FC København tager endnu et parløb i toppen af tabellen - med de forsvarende mestre som det bedste bud på guld.

- Der er naturligt nok størst pres på i de to klubber. Både i Brøndby og i FC København gælder det, at kun mesterskabet tæller. Guldet går til en af de to klubber, og det bliver tæt løb igen. Det er de to mastodonter i dansk fodbold, og de bliver svære at røre ved også i fremtiden. Esbjerg var tæt på i sidste sæson, og der vil også være andre, der kan drille. Men det er i Brøndby og i FC København, de må leve med det største pres. Det er logisk nok, siger Lars Olsen.

Københavnsk magtkamp

Poul Hansen peger på samme måde på de to storklubbers parløb som det mest sandsynlige scenarie for sæsonen 2004-2005. Og kampen mellem de to er ifølge den tidligere toptræner en særdeles interessant dyst om magten i dansk fodbold. FC København har vundet mesterskabet de seneste to år, og med et tredje mesterskab i træk, vil løverne med rette kunne manifestere sig som dansk fodbolds absolutte kongemandskab.

- Hvis ikke Brøndby vinder i år, så må man sige, der er blevet tale om en markant magtforskydning i dansk fodbold. FCK kan vinde tredje mesterskab i træk, og det vil være noget af et stempel. Men man kan dårligt klandre Michael Laudrup, hvis det heller ikke bliver til guld i hans tredje forsøg. Han har gang i en virkelig interessant proces, men han kan altså ikke forstærke holdet, som det passer ham. FCK har andre muligheder, og FCK virker også mindre sårbare end Brøndby. Man så, da Wieghorst i foråret blev sat ud af spil, hvor meget det betød. FCK er altså lidt foran. De har spillere, som altid kan score i det 89. minut, selv hvis spillet ikke sprudler. Det er en kæmpe kvalitet. Brøndby skal altså spille godt, hvis de skal vinde. Det behøver FCK ikke altid, lyder vurderingen fra Poul Hansen.

Oprykkere får det svært

I bunden af Superliga-tabellen forventer de fleste, at Lars Olsens tropper får det svært. Klubber som Herfølge, Viborg, FC Nordsjælland og oprykkerne fra Silkeborg er som udgangspunkt de logiske aktører i samme zone. Traditionen vil, at en af de to oprykker klarer frisag, men Poul Hansen har ikke den store fidus til sædvanen.

- Silkeborg kommer altså også til at slås for det. De skal foran hold som Herfølge og FC Nordsjælland, og det bliver ikke nemt. Silkeborg er måske ikke som Randers favoritter til at rykke ud, men de er afgjort blandt de fire hold, som kan komme i problemer, siger Poul Hansen, som ikke tror, at hverken AGF eller Viborg kommer i vanskeligheder i bunden.

Start i dag

Den første spillerunde i den kommende weekend vil give de første svar.

FC København åbner i dag mod Silkeborg, inden der i morgen er kaldt til dyster mellem Brøndby og OB, FC Nordsjælland og AGF, Herfølge og Viborg samt AaB og FC Midtjylland. Esbjergs kamp mod Randers er udsat på grund af bronzevindernes eventyr i Toto Cup'en.

Syv hold tror på DM-medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce