Roger Federer er i finalen i Australian Open, da sydkoreanske Hyeon Chung måtte trække sig med en skade.

Schweizeren Roger Federer er i finalen i grand slam-turneringen Australian Open, da sydkoreanske Hyeon Chung måtte trække sig med en skade i andet sæt.

36-årige Federer var foran med 6-1, 5-2, da den 15 år yngre Chung trak sig efter en times spil.

- Jeg er selvfølgelig glad for at være i finalen, men ikke på denne måde. Han har spillet så vidunderlig en turnering, siger Federer om sin modstander.

Tidligere i kampen havde Chung fået behandling for en vabel på sin venstre fod.

Sydkoreaneren, der er nummer 58 i verden, var i stand til at spille videre for en stund, men det var ikke på det højeste niveau.

I starten af kampen virkede det dog ikke til, at Chung var hæmmet på nogen måde.

Federer spillede god tennis og indledte med at bryde Chung i kampens første parti, og efterfølgende kom verdenstoeren foran med 2-0.

Chung fik reduceret til 1-2, inden Federer vandt resten af partierne i første sæt.

- Jeg synes, at første sæt var normalt. Jeg kunne ikke se, at der var noget galt med min modstander, lyder det fra Federer i interviewet lige efter kampen.

Billedet gentog sig i andet sæt, hvor Federer kom foran med 4-1. Chung modtog herefter behandling og fik reduceret til 2-4, men det var en stakket frist.

Federer bragte sig foran 5-2, inden Chung traskede op til nettet og opgav at spille videre.

I søndagens finale skal andenseedede Federer som forsvarende mester møde kroaten Marin Cilic, der er seedet som nummer seks i turneringen.

Det er syvende gang, at Federer er i finalen i Australian Open. Det var 30. gang i karrieren, at han nåede frem til en grand slam-finale.

Det er blevet til 19 grand slam-titler for Federer - heraf fem i Melbourne.

Kun Novak Djokovic og Roy Emerson har vundet Australian Open flere gange. De er begge noteret for seks af slagsen.