Svingende dansk indsats


Svingende dansk indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL-OPTAKT:Fint comeback til Kristine Andersen

danmark spanien 29-24 landskamp, kvinder 

HÅNDBOLD: Det var med en svingende indsats, at de danske kvinder i aftes i Aalborg Stadionhal besejrede Spanien med 29-24 i den første kamp i Scandinavian Open.

De godt 1000 fremmødte tilskuere i det nordjyske kunne dog glæde sig over, at playmaker Kristine Andersen vendte tilbage til banen for første gang oven på sin skade og spillede cirka halvdelen af kampen. Og det var tydeligt, at bare hendes tilstedeværelse var med til at løfte holdkammeraterne.

Så der er ingen tvivl om, at hvis knæet klarer belastningen de næste dage, vil hun være en vigtig brik for det danske hold til OL i Athen.

De danske skytter fik dog heller ikke i denne kamp for alvor vist deres potentiale. Det var primært på hurtige opkast og kontra, at målene blev sat ind. Topscorer blev da også fløjen Henriette Mikkelsen med seks mål.

Det danske hold fik ellers hurtig oprejsning for det skuffende nederlag til Brasilien for godt 10 dage siden i Frankrig. Det var da også et helt anderledes motiveret mandskab, der gik på banen i Aalborg.

Efter seks minutter lød føringen på hele 6-1 mod Spanien, som Danmark også møder i den indledende pulje ved OL.

Men så tog den spanske træner fornuftigt nok en time-out og beordrede sit mandskab frem i en mere offensiv opdækning. Og det var noget, der gav pote med det samme. De danske spillere har generelt haft det svært mod offensivt dækkende hold, og det var også tilfældet denne gang. Det danske hold rendte ind i en periode på otte minutter uden scoring.

Efterhånden fik flere af spillerne dog sat sig individuelt igennem, men ellers blev der scoret på kontra og straffekast. Her formåede både Lotte Kiærskou og Kristine Andersen dog at brænde.

Spanierne havde dog også store problemer med at få scoret. De have masser af muligheder, men afslutningerne var ikke nogen trussel mod keeper Rikke Schmidt, som havde en fornem redningsprocent.

Danmark gik til pausen med en føring på 14-8.

Anden halvleg fik en noget dramatisk start, da både Josephine Touray og Trine Jensen måtte forlade banen efter bare fem minutter. Josephine Touray tog sig til munden efter et sammenstød med den spanske keeper, mens Trine Jensen gled på banen, tog sig til benet og ikke kom ind igen.

Angrebsmæssigt gik det fortsat trægt mod de offensive spaniere, men Henriette Mikkelsen, som var rykket over på højrefløjen, fik sat et par sikre scoringer ind på kontra, mens det etablerede danske angrebsspil ikke kørte optimalt.

Det danske hold burde dog have lukket kampen langt tidligere, end det blev tilfældet. Spanierne fik til sidst alt for let spil og halede ind på den danske føring.

I dag i Gigantium i Aalborg mødes Danmark og Norge, mens Spanien spiller mod Sverige.

Svingende dansk indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce