Sveriges verdensmestre kommer: Stor interesse for ishockeybrag i Odense

Markus Lauridsen, der til daglig spiller for HV71 i Sverige, i aktion for Danmark mod Otto Leskinen, Finland i ishockeylandsholdets testkamp i Aalborg i torsdags, hvor Finland vandt 1-0. Onsdag aften møder Danmark Sverige i Odense. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sveriges verdensmestre kommer: Stor interesse for ishockeybrag i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensmestrene fra Sverige kommer onsdag aften til Odense for at spille ishockey-landskamp mod Danmark. Der forventes op mod 2500 tilskuere til kampen i Odense Isstadion.

Ishockey: Der bliver fyldt godt op på tilskuerpladserne i Odense Isstadion onsdag aften, når Danmark møder Sverige i en testkamp i ishockey. Sverige vandt VM sidste år i Danmark og kommer altså til Odense som regerende verdensmester. Både Sverige og Danmark er i gang med forberedelserne op til årets VM, der finder sted i Slovakiet og begynder 10. maj.

Allan Hoffmann, direktør for Odense Bulldogs, forventer, at mellem 2000 og 2500 tilskuere vil skabe en ishockeyfest i Odense onsdag aften - som jo er aftenen inden skærtorsdag, som er en fridag for de fleste.

Det hører til sjældenhederne, at Odense er værter, når verdensmestre i de store sportsgrene møder Danmark. Men ikke desto mindre er det tilfældet onsdag aften, hvor de svenske ishockeyverdensmestre som led i deres forberedelser til de forestående verdensmesterskaber i Slovakiet spiller imod Danmark, skriver Odense Bulldogs i en pressemeddelelse.

I sidste uge spillede Sverige to forberedelseskampe mod Norge, som endte med sejre på henholdsvis 2-0 og 5-1 til de svenske verdensmestre. Norge og Danmark spiller sædvanligvis jævnbyrdige opgør mod hinanden, så der er ikke tvivl om, at Danmarks landshold bliver maksimalt udfordret på isen i Odense mod svenskerne. Danmark spillede i sidste uge to forberedelseskampe med knebne nederlag til Finland på henholdsvis 0-1 i Aalborg og 1-2 i Vojens.

Odense Bulldogs og Destination Fyn har gennem det sidste år arbejdet målrettet på at få netop denne ishockeylandskamp til Odense. At kunne præsentere Danmark imod verdensmestrene er ganske simpelt det bedste, der kan tilbydes. Så det er en stor mulighed for de fynske og jyske ishockeytilskuere til at opleve ishockey fra højeste niveau. Det danske landsholds flotte resultater gennem de seneste år har været med til at skærpe interessen for landsholdsishockey, oplyser Odense Bulldogs.

Den danske landstræner Heinz Ehlers kommer sammen med det danske ishockeylandshold til Odense for at spille testkamp mod Sveriges verdensmestre onsdag aften. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den danske landstræner Heinz Ehlers kommer sammen med det danske ishockeylandshold til Odense for at spille testkamp mod Sveriges verdensmestre onsdag aften. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Første VM som landstræner

VM i Slovakiet bliver den første slutrunde som landstræner for 53-årige Heinz Ehlers, der trådte til som landstræner i sommer, hvor han afløste svenske Janne Karlsson. Ved sidste års VM var Heinz Ehlers assisterende træner, og Ehlers har en stor karriere bag sig som en af Danmarks bedste spillere gennem tiderne og træner på højt niveau i Schweiz.

Heinz Ehlers, der er født i Aalborg, er i øvrigt far til to ishockey-spillende sønner: Odense Bulldogs-spilleren Sebastian Ehlers og Nikolaj Ehlers, der spiller i NHL for Winnipeg Jets.

Odense Bulldogs' journaliststuderende, Amanda Rishøj Madsen, har interviewet landstræner Heinz Ehlers.

Hvilke forventninger har du til Danmarks præsentation ved VM?

- Jeg synes, at vores målsætning måske nok kan ændre sig henad vejen, det er simpelthen afhængig af, hvem som vi kan stille op med. Men først og fremmest gælder det om, at vi overlever og kan kalde os A-gruppe nation også efter VM, siger Heinz Ehlers.

Hvilke forventninger har du til kampen, som spilles i Odense imod Sverige?

- Vi ved på forhånd, at det bliver utroligt svært, Sverige er bare, også med et B-hold, klasser bedre end os, men jeg har en forhåbning om, at vi kan drille dem lidt og for første gang nogensinde tage point fra dem, siger Heinz Ehlers.

Kampen mellem Danmark og Sverige begynder onsdag klokken 19.00.

Sveriges verdensmestre kommer: Stor interesse for ishockeybrag i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce