Verdensmester Nicki Pedersen og hans fynske rival, Hans Andersen, deler banerekorden i Målilla, som Grand Prix-feltet rammer i aften
SPEEDWAY: Den fynske stjerneduo, Nicki Pedersen og Hans Andersen, blev henholdsvis et og to ved Grand Prix'et i Tjekkiet for 14 dage siden.

I teorien skulle de to kørere også i aften i svenske Målila dele de to øverste pladser på podiet mellem sig ved det Skandinaviske Grand Prix. Nicki Pedersen og Hans Andersen deler nemlig banerekorden i Målilla lydende på 55,9 sekunder for de 305 meter. Hans Andersen, der i den svenske liga netop har hjemmebane i Målilla, satte rekorden 1. august 2006. For et par uger siden lykkedes det imidlertid Nicki Pedersen at tangere rekorden ved et ligaløb - som en understregning af verdensmesterens øjeblikkelige storform i såvel ligaløbene som Grand Prix-serien.

Kørt af banen

I Grand Prix-sammenhæng har Nicki Pedersen imidlertid ikke de bedste erfaringer med banen i Målilla. I de tre seneste Grand Prix-sæsoner er det således ikke lykkedes Nicki Pedersen at køre sig i finalen ved det Skandinaviske Grand Prix. I sidste sæson, hvor Nicki Pedersen altså blev verdensmester, kørte fynboen flot i de indledende heat men blev kørt af banen i semifinalen. I omstarten måtte en lettere rystet Nicki Pedersen se sig henvist til en tredjeplads - og altså uden for en plads i finalen.

Hans Andersen har umiddelbart bedre erfaringer med Målilla i Grand Prix-sammenhæng - som nummer to i 2006 og som nummer fire sidste år.

VM-titel i Italien

Men Nicki Pedersen var alligevel sprudlende af optimisme, da Stiftstidende fangede ham på vej til Sverige og træning i går - på baggrund af hidtil suveræn kørsel i indeværende sæson - senest et flot DM i Outrup.

- Målet i Målilla er atter en sejr og en udbygning af mit samlede forspring. En udendørs bane som den i Målilla passer rigtig godt til mig, og mine starter fungerer perfekt for øjeblikket, lød det fra Nicki Pedersen.

I VM-stillingen fører Nicki Pedersen med 102 point - 15 point foran sin værste rival, australske Jason Crump.

Aftenens Grand Prix i Målila er det syvende af 11, og Nicki Pedersen afslører, at han går benhårdt efter muligheden for at blive verdensmester i sæsonens næstsidste Grand Prix - akkurat som det skete sidste år i slovenske Krsko. Denne sæsons næstsidste Grand Prix foregår 27. september i Lonigo i Italien.

Efter sin andenplads i Tjekkiet er Hans Andersen samlet nummer fem - kun 13 point efter Greg Hancock fra USA på tredjepladsen.

- Jeg skal samle point - på podiet igen, lyder den kontante melding fra Andersen, der ikke føler nogen nedtur trods det nylige tab af sin DM-titel til Nicki Pedersen. Hans Andersen siger:

- Nicki er jo verdensmester. Og for øjeblikket har Nicki et eller andet, som ingen andre har. Han har fundet balancen hele vejen igennem og er i denne sæson redet videre på opturen fra sidste sæson - uden at være dykket en eneste gang.

TV

DK 4 kl. 19.00, direkte: VM Grand Prix i Målilla, Sverige
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Nyt krampeanfald til Nicki Pedersen