Sverige overvejer appel til CAS: Det er principper på spil

Pernille Harder og resten af det danske landshold kan endnu ikke føle sig sikre i forhold til sagen om landsholdets udeblivelse fra VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

Sverige overvejer appel til CAS: Det er principper på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenskerne slår fast, at overvejelserne om en appel til CAS skyldes et principielt spørgsmål.

Det Svenske Fodboldforbund overvejer at gå videre med sagen om den aflyste kvindelandskamp til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Fredag afviste Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) en svensk appel.

Danmark blev i første omgang straffet af Uefas disciplinærudvalg med et 0-3-nederlag og en bøde på 150.000 kroner for at udeblive fra en VM-kvalifikationskamp i oktober i Göteborg.

- Det er et vigtigt principielt spørgsmål, hvilke konsekvenser det skal have at udeblive fra en kvalifikationskamp - både på dame- og herresiden, siger generalsekretær Håkan Sjöstrand i en pressemeddelelse.

- Vi vil jo ikke risikere, at man havner i situationer, hvor nationale forbund ikke stiller op til kampe på grund af for milde sanktioner.

- Det var årsagen til, at vi appellerede, og vi kan konstatere, at problemet er der endnu, siger formanden.

Det svenske forbund kan klage til CAS. Det er dog endnu usikkert, om Sverige vil køre sagen videre.

- Der er ikke hard feelings mellem os og Danmark. Det er uinteressant, hvilke nationer det handler om.

- Det er et principielt spørgsmål, det drejer sig om. Vi må se på, hvilke muligheder vi har for at forfølge spørgsmålet om rimelige sanktioner ved denne type hændelser.

OVERBLIK: Konflikten endte med en Uefa-dom
Fredag afviste Uefas appelvalg en svensk appel i sagen om de danske fodboldkvinders udeblivelse fra en VM-kvalifikationskamp.

I november blev Danmark taberdømt 0-3 og fik en bøde på 20.000 euro på grund af afbuddet, der var en følge af en langstrakt konflikt mellem fodboldspillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold og DBU.

Men Danmark fik lov at blive i VM-kvalifikationen, hvilket svenskerne var utilfredse med og appellerede.

Kronologisk oversigt over konflikten, der endte med afbud og dom fra Uefa:

* 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i flere måneder uden at nå en aftale. En stor knast er, hvorvidt DBU skal være arbejdsgiver for spillerne eller ej.

* 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en landsholdssamling i Horsens, da en ny aftale ikke er kommet på plads. Holdet selvtræner.

* 12. september: DBU aflyser EM-revanchen mod Holland som følge af konflikten. Kampen skulle være spillet 15. september i Horsens.

* 16. september: DBU meddeler, at der er "totalt sammenbrud" i forhandlingerne. VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn er dermed i alvorlig fare for at blive aflyst eller blive spillet med rene amatørspillere.

* 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale. Aftalen gælder kun kvindelandsholdets ene kamp. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.

* 2. oktober: DBU og Spillerforeningen er stadig ikke enige om en permanent landsholdsaftale. Parterne indgår igen en midlertidig aftale, som sikrer, at U21-landsholdet kan samles og spille to EM-kvalifikationskampe.

* 16. og 17. oktober: Kvinderne møder ikke ind i landsholdslejren og træner derfor ikke i DBU-regi. DBU meddeler, at melder spillerne sig ikke under unionens fane senest 18. oktober klokken 10, bliver den forestående VM-kvalifikationskamp mod Sverige aflyst.

* 18. oktober: DBU bekræfter, at man har meldt afbud til svenskerne, og at kampen derfor er aflyst.

* 19. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bekræfter, VM-kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark er aflyst.

* 20. oktober: Spillerforeningen og DBU bliver enige om en delaftale, der sikrer, at det danske kvindelandshold i fodbold kan spille VM-kvalifikationskamp i Kroatien 24. oktober. Samtidig oplyser parterne, at de fortsatte forhandlinger vil blive assisteret af mæglere fra Den Internationale Spillerforening (Fifpro) og Uefa.

* 24. oktober: Uefa åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.

* 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, som kommer frem til, at Danmark skal straffes med at tabe kampen 0-3 og en bøde på 20.000 euro. Derudover kan der komme krav om kompensation til Det Svenske Fodboldforbund for aflysningen af den udsolgte kamp. Hvis Danmark begår en lignende forseelse inden for de næste fire år, bliver straffen en udelukkelse fra Uefas landsholdsturneringer.

12. december: Det Svenske Fodboldforbund appellerer Uefa-dommen til Danmark. Svenskerne mener, Danmark bør smides ud af VM-kvalifikationen.

2. februar 2018: Uefas appeludvalg meddeler, at det har afvist den svenske appel. Dermed står dommen på et 0-3-nederlag og bøden på 20.000 euro ved magt.

Sverige overvejer appel til CAS: Det er principper på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce