Sverige anker: Ønsker Danmark straffet hårdere

Pernille Harder og kvindelandsholdet kan blive straffet hårdere end det oprindelige skrivebordsnederlag på 0-3 til Sverige.

Sverige anker: Ønsker Danmark straffet hårdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sveriges fodboldforbund ønsker Danmarks fodboldkvinder straffet hårdere end blot skrivebordsnederlaget på 0-3.

Danmarks fodboldlandshold for kvinder risikerer at blive straffet hårdere end først antaget for udeblivelsen fra VM-kvalifikationskampen mod Sverige i oktober.

Tirsdag meddeler Det Svenske Fodboldforbund (SvFF), at man anker dommen fra Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, der taberdømte Danmark med 0-3 i november - samt tildelte Danmark en bøde på 20.000 euro.

Det svenske forbund ønsker således, at Danmark bliver straffet hårdere, skriver SvFF på sin hjemmeside.

- Vi mener ikke, at sanktionerne står i proportion med bruddet på reglerne, siger generalsekretær Håkan Sjöstrand.

Det er nu op til Uefas appeludvalg at vurdere, om straffen skal ændres. En eventuel ny straf kan ankes til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Dansk Boldspil-Union så sig nødsaget til at melde afbud til kampen som følge af konflikten med landsholdsspillerne og Spillerforeningen om en ny landsholdsaftale.

Det svenske forbund kommer ikke ind på, hvordan man ønsker Danmark straffet, men ønsket kunne være at få Danmark udelukket fra kvalifikationsturneringen, hvilket var nævnt som en sanktionsmulighed.

I det tilfælde ville Sveriges fodboldkvinder med meget stor sandsynlighed kvalificere sig direkte til VM i 2019.

- Uefa har dømt korrekt ved at komme frem til den konklusion, at Danmark overtrådte de gældende regler. På den anden side står sanktionen ikke i proportion med regelbruddet, siger Håkan Sjöstrand.

- Vi mener, at beslutningen efterlader en dør åben for, at et forbund i fremtiden kan gøre det samme som Danmark. Det er afgørende for al fodbold - hvad enten det er for damer eller herrer - at denne dør er lukket, siger Sjöstrand.

Han henviser til, at der kan opstå en situation, hvor et hold kan drage nytte af et nederlag på 0-3 og derfor have fordel af at melde afbud til en kamp.

Som eksempel nævner han over for TT, at Sveriges herrelandshold i den afsluttede VM-kvalifikation kunne have meldt afbud, da holdet i sidste gruppekamp skulle undgå et nederlag på mindst syv mål mod Holland for at sikre andenpladsen i gruppen, der gav adgang til playoff om en VM-billet.

I interviewet med nyhedsbureauet vil Sjöstrand ikke komme med et bud på en konkret sanktion.

- Om det skal være en udelukkelse eller hårdere bødestraf, vælger vi at overlade til den næste instans, siger generalsekretæren.

Danmarks kvindelandshold har siden løst konflikten med DBU og var også i aktion i kvalifikationen få dage efter afbuddet, da blev til sejr på 4-0 ude over Kroatien. Ved den lejlighed spillede holdet på en midlertidig aftale.

FAKTA: Lang fodboldkonflikt får svensk efterspil
Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-herrerne blev indledt i efteråret 2016 og sluttede først i november 2017.

Undervejs udeblev Danmark fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige og blev efterfølgende taberdømt 0-3. Den dom har Sveriges Fodboldforbund (SvFF) anket tirsdag, da man ønsker en hårdere dom til danskerne.

Her er forløbet i konflikten:

* 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i mange måneder, men er ikke nået frem til en ny aftale.

* 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en træningssamling. Dagen efter vælger DBU at aflyse EM-revanchen mod Hollands fodboldkvinder som følge af konflikten.

* 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale, der gælder kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.

* 16. oktober: Spillerne møder ikke ind i landsholdslejren forud for VM-kvalifikationskampen mod Sverige, fordi det stadig ikke er lykkedes at lande en aftale.

* 18. oktober: Efter at spillerne heller ikke mødte frem til anden træningsdag, beslutter DBU at melde afbud til kampen mod svenskerne.

* 20. oktober: Spillerforeningen og DBU når frem til en delaftale gældende for årets sidste VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. Fire dage senere vinder Danmark kampen med 4-0.

* 24. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.

* 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, der idømmer Danmark et skrivebordsnederlag på 0-3 og tildeler DBU en bøde.

* 25. november: DBU og Spillerforeningen bliver enige om en aftale gældende for de næste fire år.

* 12. december: Sveriges Fodboldforbund anker dommen, der sikrer Sverige en 3-0-sejr og en bøde til DBU. Svenskerne ønsker en hårdere straf til danskerne.

Sverige anker: Ønsker Danmark straffet hårdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce