Svensk ishockeytriumf i nordisk topduel

Sveriges Loui Eriksson scorer i anden periode af OL kampen mod Finland søndag i Vancouver.
Foto: Julie Jacobson/AP/POLFOTO

Svensk ishockeytriumf i nordisk topduel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige besejrede Finland med 3-0 ved OL's ishockeyturnering og er direkte kvalificeret til kvartfinalen. Trods nederlaget er også Finland klar til kvartfinalen

Sverige kan begynde at drømme om en guldmedalje i den prestigefulde ishockeyturnering ved OL. Mandag spillede Sverige mod Finland om sejren i gruppe C, og det endte med en suveræn svensk sejr på 3-0.

Begge mandskaber gik ind til kampen med maksimumpoint, og Sverige fik en god start, da Loui Eriksson seks minutter inde i første periode scorede kampens første mål.

I anden periode øgede Nicklas Bäckström til 2-0, inden Loui Eriksson i sidste periode scorede til 3-0. I målet stod Henrik Lundqvist perfekt med en redningsprocent på 100 og holdt for anden kamp i træk buret rent.

- Det er skønt, og vil spillede himmelsk godt. Det er en fornøjelse at stå på mål, når vi spiller sådan, sagde Henrik Lundqvist til svensk tv efter kampen.

Dermed vandt Sverige gruppen og kvalificerer sig direkte til kvartfinalen. Finland kunne dog leve med nederlaget, for holdet er i kraft af sine to sejre blandt de fire hold, der er klar til kvartfinalerne.

Sverige og Finland får følgeskab af USA og Rusland, mens otte andre hold skal ud i playoffs om de sidste fire kvartfinaler. Her skal blandt andre Tjekkiet og værtsnationen Canada i aktion.

Svensk ishockeytriumf i nordisk topduel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce