Svendborg-sejr i kaninhulen: Mikkel Plannthin sender Rabbits mod toppen

Svendborg Rabbits' anfører, Mikkel Plannthin, spillede en fænomenal første halvleg, hvor han scorede alle sine 24 point, heraf syv trepointscoringer på otte forsøg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg-sejr i kaninhulen: Mikkel Plannthin sender Rabbits mod toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv trepointscoringer i første halvleg af anfører Mikkel Plannthin banede vejen for Svendborg Rabbits' sejr i topkampen mod Næstved.

Basketball: Efter et trepointshow i første halvleg af anfører Mikkel Plannthin vandt Svendborg Rabbits for anden gang i sæsonen over rivalen Næstved, og med sejren på 84-75 foran 818 medlevende tilskuere er Rabbits nu klar førsteudfordrer til ubesejrede Bakken Bears. Svendborg Rabbits har hentet otte sejre i de ni første kampe og har et hul på fire point ned til Næstved og Horsens.

- Den første kamp i Næstved var tæt, men i dag var vi et bedre hold end Næstved, sagde Mikkel Plannthin, der med hele syv trepointscoringer i første halvleg sendte kaninerne på sejrskurs.

Svendborg Rabbits satte sig på kampen fra første sekund. Ligaens bedste rebounder, 201 cm høje Zach Charles, vandt tipoff over for Næstveds 211 cm høje Chris Gabriel, tippede bolden videre til Jacob Enevold, der afleverede til Mikkel Plannthin, som bag den yderste bue satte en trepointscoring i kurven.

Der var spillet tre sekunder af kampen. Og det var kun begyndelsen på et fantastisk Plannthin-show.

Den 29-årige Rabbits-anfører var brandvarm denne kolde novemberaften. Efter halvandet minut scorede han sin anden treer til føring 8-0, og efter fem minutter ramte han sin tredje treer til 13-9.

To minutter inde i anden periode ramte Plannthin sin fjerde treer til 27-21, og et halvt minut senere scorede han sin femte treer til 30-21 og øredøvende bifald i kaninhulen.

Men den 195 cm høje guard var slet ikke færdig. Med fire minutter igen af første halvleg satte Mikkel Plannthin sin sjette treer til 37-29, og få sekunder efter stjal han bolden ved midterlinjen og fik efter et par afleveringer igen bolden, som Plannthin sendte i kurven til sin syvende treer til 40-29. Kaninhulen var ved at eksplodere af ekstase over det sublime spil fra en af klubbens trofaste sønner.

Mikkel Plannthin har spillet 220 basketligakampe for Svendborg Rabbits, som han fik debut for i 2008.

Næstved-spillerne var nu blevet så påpasselige over for Plannthins præcision, at han blev fejlet ved sit næste trepointforsøg. Det udløste tre straffekast, som han scorede sikkert på til 46-32. Hans 24. point i første halvleg, som Rabbits vandt 49-36.

- Det er bare at skyde, når man er fri. Vi er mange, der kan score, og vi er gode til at finde hinanden, sagde Mikkel Plannthin efter kampen.

Svendborg Rabbits-Næstved 84-75 (49-36)
Basketligaen
Periodecifre: 21-17, 28-19, 18-20, 17-19.

Kampens gang: 21-17, 49-36, 67-56, 84-75.

Point Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin 24, Sebastian Åris 14, Zach Charles 14, Jeremiah Ingram 11, Jacob Enevold 7, Peter Møller 7, Enouma Ebinum 7.

Point Næstved: P. J. Thompson 28, Alexander Bak 12, Filip Rajovic 10, Kentwan Smith 8, David Onuorah 6, Greg Logins 5, Chris Gabriel 4, Philip Hertz 2.

Bedste spillere: Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin. Næstved: P. J. Thompson.

Dommere: Jakob Cleemann Hors, Carsten Baasch Kristensen og Jesper Steen Lundsgaard.

Tilskuere: 818.

Næste kamp: Torsdag 6. december kl. 18.45: Horsens IC-Svendborg Rabbits.

Bedste hjemmekamp

Svendborg Rabbits spillede en fremragende første halvleg og fik for første gang i denne sæson vist det høje niveau i en hjemmekamp.

Der var fart og tempo i kaninerne, og scoringerne faldt i en lind strøm - også fra andre end Plannthins hænder.

- Det var vores bedste hjemmekamp indtil nu. Vi fik en god start og var foran fra start til slut. Vi kontrollerede kampen. Fansene hjalp med, og det var en god kollektiv indsats, sagde Mikkel Plannthin.

Mikkel Plannthin fik ikke scoret i anden halvleg, hvor Rabbits til gengæld havde andre våben.

Zach Charles levede op til sit ry som ligaens bedste rebounder med 10 rebounds og 14 point, heraf flere på vigtige tidspunkter, hvor Næstved var ved at komme lidt for tæt på.

Sebastian Åris fightede med hele sit hjerte og fik scoret 14 point og leveret syv assister.

Den normale topscorer Jeremiah Ingram, der ikke var kommet på tavlen i første halvleg, scorede 11 point efter pausen og fik raget godt til sig med bolde under kurven. Ni rebounds tog amerikaneren.

Enouma Ebinum fik en god debut. Den nye Rabbits-forward brugte sine 206 cm fornuftigt under kurven og fik scoret syv point.

Næstved holdt sig inde i kampen takket være den lille, hurtige amerikaner P. J. Thompson. Den 188 cm høje guard har et giftigt skud fra distancen, og han ramte alene i første halvleg 20 point og blev kampens topscorer med 28 point, heraf fem treere.

Rabbits kom foran 84-69 tre minutter før tid, og selv om Næstved fik et hav af straffekast i de sidste minutter, lykkedes det ikke at komme tættere på end de ni point, som Rabbits vandt med.

Svendborg-sejr i kaninhulen: Mikkel Plannthin sender Rabbits mod toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce