Svær udekamp venter: Odense HC åbner slutspillet fulde af selvtillid

Silkeborg-Voel har før givet Kamilla Kristensen og Odense HC kamp til stregen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Svær udekamp venter: Odense HC åbner slutspillet fulde af selvtillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag åbner Odense HC slutspillet mod Silkeborg-Voel, og cheftræner Jan Pytlick forventer en svær kamp. Men han tror også på tingene og kan godt lide sit holds mentalitet.

Håndbold: Skærtorsdag tager Odense HC hul på slutspillet i kvindernes håndboldliga, og første skridt mod semifinalen skal tages i Silkeborg. Kigger man i stillingen burde Silkeborg-Voel være den nemmeste opgave af de tre for fynboerne, men nemme opgaver findes ikke i slutspillet, og Silkeborg-Voel har for vane at drille topholdene.

Silkeborg-Voel har således blandt andet slået FC Midtjylland to gange, og da holdet tidligere på sæsonen var på besøg i Odense Idrætshal var jyderne kun et enkelt mål fra at stjæle et point. Derfor har cheftræner i Odense HC, Jan Pytlick, også respekt for torsdagens modstander, som han flere gange har kaldt for en favorit-killer.

- Silkeborg er et af de hold, som har været mest stabile efter jul, og de har gjort det godt. De løber kontra, og kan dække både fladt og offensivt forsvar, og vi har tidligere oplevet, hvordan vi havde styr på dem, indtil de skiftede til 5-1, siger han.

Noget af det, som har gjort Silkeborg-Voel farlige er den imponerende trio af bagspillere, som holdet råder over i Jette Hansen, Stine Skogrand og ligatopscorer Sofie Bæk Andersen. Og det er også de tre, som Jan Pytlick har fokus på.

- Specielt de tre. De har alle tre god spilforståelse, og så er de meget hurtige på fødderne. Silkeborg har spillet meget smalt, og derfor er de også godt timede i forhold til hinanden. Men det betyder også, at de skal spille fuld tid og spille op til niveau, hvis de skal vinde, siger han.

Odense HC's slutspilsgruppe
Odense HC møder i slutspillets gruppespil FC Midtjylland, Viborg HK og Silkeborg-Voel.

Alle hold mødes to gange.

Odense har efter grundspillet to point med, mens FC Midtjylland har et.

Nummer et i gruppen møder nummer to fra den anden slutspilsgruppe i semifinalen, mens nummer to møder etteren i den anden gruppe.

Odense HC's mulige modstandere fra den anden gruppe i en eventuel semifinale er København Håndbold, som har to point med, Nykøbing Falster Håndbold, som har et, Team Esbjerg eller Randers HK.

Fokus og selvtillid

Cheftræneren tror på, at hans hold har, hvad der skal til for at løse en svær udebaneopgave.

- Vi glæder os til slutspillet, og vi går optimistiske ind. Det bliver en svær opgave, men også en, vi kan løse, hvis vi rammer niveauet. Vi har haft nogle gode træninger mandag og tirsdag, og jeg synes, det ser rigtig godt ud, og der er fuld fokus, siger Jan Pytlick, som netop har fået sine mange landsholdsspillere tilbage i truppen.

- Det tager normalt et par træninger, før man finder helt sammen igen, men vi var fokuseret fra første minut, og spillerne ved, at det er nu, det tæller. Det betyder meget i de her kampe, hvor man er selvtillidsmæssigt, og om man kan stå imod, når det bliver svært. Vi vil også komme under pres i store perioder, og nøglen er, hvordan man håndterer det, siger Jan Pytlick, som nok er en af de mest lettede danskere efter landsholdspausen.

Ikke kun, fordi Danmark kvalificerede sig til EM, men fordi alle hans spillere kom hele hjem til Odense. Og dermed kan hele Odense HC-truppen meldes kampklar dagen før premieren i slutspillet.

Svær udekamp venter: Odense HC åbner slutspillet fulde af selvtillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce