Superliga-størrelse under lup


Superliga-størrelse under lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal liga udvides til 16 eller ned på 10 hold

FODBOLD: Flere af de nye overbygnings- og fusionsklubber taler ofte om superliga-ambitioner.

Men selvsagt er det en svær øvelse, så længe den øverste række består af 12 klubber.

Der har altid i dansk fodbold været en diskussion om, hvilket antal klubber, der bør være i øverste division.

Og det er muligt, at tallet bliver ændret inden for den nærmeste årrække. Men der kan såmænd være tale om både en minimering eller eller det modsatte.

- Det kan være, man skal ned på 10 hold, bevare det nuværende antal, eller gå op til 14 eller 16 hold, siger Divisionsforeningens formand, Thomas Christensen, der er identisk med direktøren for Odense Sport & Event.

- DBU og Divisionsforeningen har faktisk hver afsat 750.000 kroner til et dybtgående analyse-arbejde, hvor man én gang for alle får undersøgt, hvilke fordele og ulemper, der er ved færre eller flere hold. Og det gælder for alle områder, der har betydning for den professionelle fodbold, over det sportslige til det økonomiske, plus alle de andre aspekter. Arbejdet med analysen vil blive styret af eksterne kræfter, siger Thomas Christensen.

Det er en kendt sag, at Top 4-5-klubberne helst ser så mange interne kampe som muligt, så spillerne hærdes til de internationale kampe, og på samme vis giver det selvsagt her og nu flere kampe, hvis Brøndby møder FCK fire gange, frem for eventuelt to gange, i en sæson.

Kritikerne af 12-holds Superligaen påstår, at alt for mange provinsbyer og områder med stor fodbold-interesse holdes væk fra topfodbolden, så det i længden skader talentudviklingen.

Det kan være områder som Lolland-Falster, Næstved, Svendborg, Sønderjylland, Vestsjælland, Amager eller i andre sæsoner Trekant-området, der lige nu er repræsenteret af Vejle, men hvor både Fredericia og Kolding står for en vis satsning.

Det vil formentlig indgå i debatten, om der skal indføres op- og nedrykningsslutspil mellem Superligaen og 1. division.

- Men alt står åbent, og under alle omstændigheder vil der går et par år, før man eventuelt kan beslutte en ny turneringsstruktur, hvis der overhovedet skal ændres, siger Thomas Christensen.

Superliga-størrelse under lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce