Super-veteranen har kriller i maven

GOG's 35-årige Keld Vilhelmsen nyder at være tilbage på topplan, selv om konditionen ikke er oppe i niveau. Her er han i fynboernes seneste kamp mod AaB.
Foto: Lars Skaaning/POLFOTO

Super-veteranen har kriller i maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keld Vilhelmsen nyder at være tilbage i GOG-trøjen men ser det som en midlertidig vikaropgave

HÅNDBOLD: Keld Vilhelmsen var kun fire år, da han fik sit første medlemskort til GOG.

I dag er han 35, superveteran og den eneste fynbo på det sydfynske flagskib, der på grund af Snorri Gudjonssons skadesfravær var i kæntringsfare og derfor overtalte playmakeren til et comeback.

I morgen er det sparsomme tre uger siden, at Keld Vilhelmsen mødte op med kriller i maven til sin første liga-træning efter tre år på 2. divisionsniveau i Faaborg.

- Jeg kan godt mærke, at det er blevet et helt andet niveau på de tre år, jeg har været væk. Tempomæssigt og fysisk bliver der gået mere til den. Og på min egen krop kan jeg mærke, at jeg ikke er i træning. Jeg har ikke været med i optakten og har ikke styrketrænet intensivt i tre år. Det gjorde jeg dengang, jeg var "på" i GOG, og nu kan jeg målbart mærke, at det havde en effekt, siger Keld Vilhelmsen.

Han havde meddelt Faaborg, at karrieren var slut, og mentalt var han indstillet på det, da hans barndomsklub kom i bekneb og greb telefonen.

- Min form var selvfølgelig lav, for selv om jeg har lavet lidt i løbet af sommeren, så var det ikke målrettet. Jeg har løbet lidt, men det var mest for at kunne spise en grillpølse mere og for fornøjelsens skyld. Jeg var stoppet, og havde jo også meddelt Faaborg det, siger han.

Med i Champions League

I stedet står der nu vigtige ligakampe og Champions League-opgør i veteranens kalender.

- Jeg har et arbejde og en familie at tage hensyn til, men omvendt ville jeg kun gå ind i det her, hvis det var 100 procent. Ikke noget med at træne to gange om ugen. Jeg træner med i stort set det hele, men det er naturligvis en nedsat træningsmængde i en periode, hvor vi spiller onsdag-lørdag i lang tid. Jeg må indhente noget i kampene, og så er det jo kun for en periode, mens Snorri er ude. For hvad skal jeg, når Snorri er klar? Så skal han klart spille, siger Keld Vilhelmsen.

Han snakker dog med klubben om fortsat at deltage i nogle træninger og holde sig i form for at kunne dække ind for eventuelle skader senere på sæsonen.

- Nu må vi se, hvad der sker. Det kan være, at jeg er slidt helt ned, når Snorri kommer tilbage, men lige nu nyder jeg hvert øjeblik. Det er sådan en retro-ting at være tilbage, for det var jo afrundet. Men det er hele éns liv, jeg har fulgt det fra sidelinjen, og jeg er lykkelig for de to kampe, jeg har spillet. Selvfølgelig har jeg ondt og humper, men jeg overlever og føler også, at jeg bidrager med noget.

GOG Svendborg har åbnet sæsonen med en hjemmesejr over AaB og et udebanenederlag til Bjerringbro-Silkeborg, og Keld Vilhelmsen er ikke helt fri for at være øm efter kampene.

- Jeg spiller en position, hvor jeg ikke er med i forsvaret, og hvor jeg undgår den store fysiske kontakt. Indimellem trækker jeg mig også, hvis jeg føler, at jeg kommer lidt for tæt på forsvaret, men generelt er det gået overraskende godt i betragtning af, at jeg har været væk så længe, siger han.

I aften gælder det opgøret mod Viborg, og det er endnu en af de kampe, som GOG Svendborg i en uhyre jævnbyrdig liga gerne skulle have point med fra, selv om det kunne ligne en fordel for sidste sæsons sølvvindere, at slutspillet er udvidet til otte mod tidligere fire hold.

- Vi er inde i en trængt periode, og målet er at skrabe så mange point sammen som muligt. Og som udgangspunkt går vi efter at vinde alle kampe, siger Keld Vilhelmsen.

Super-veteranen har kriller i maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce