Strudal: Tyskerne står bag europæisk magtskifte


Strudal: Tyskerne står bag europæisk magtskifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bayern og Dortmunds dominans i Champions League har fået fodboldeuropa til at rette kikkerten mod Tyskland.

Den tyske dominans i de to første semifinaler af Champions League har været imponerende.

Gennem hurtigt, offensivt og ikke mindst underholdende spil har Bayern München og Dortmund sikret sig en føring på tilsammen 8-1 over Spaniens største giganter, Real Madrid og Barcelona.

Ifølge den tidligere landsholdspiller og nuværende angrebstræner i FC Nordsjælland med en fortid i Dortmund, Mark Strudal, har der længe været et magtskifte under opsejling i europæisk fodbold.

- Det har været undervejs i lang tid. Det er der slet ingen tvivl om. Men nu er det for alvor blevet relevant at tale om, fordi vi måske for første gang har to tyske hold i en Champions League-finale, siger han.

- De er måske det bedste billede på meget moderne fodbold - offensivt, fremadrettet fodbold, aggressivt og meget, meget effektivt fodbold af spillere, der løber mere end nogensinde før, siger Strudal.

Tyskerne har gennem flere år haft talentudviklingen i højsædet, og det er det, de tyske klubber nu kan høste frugten af.

- Man har valgt at sige, at man vil spille den her form for fodbold, og så har man simpelthen lavet en talentudvikling og en talentstruktur, som uddanner spillerne inden for de her dyder og rammer, siger Mark Strudal.

Den tyske dominans og det underholdende spil vil ifølge den tidligere Dortmund-spiller få mange til at rette blikket mod vores naboer mod syd.

- Der vil komme endnu mere fokus på Bundesligaen, som vil komme til at fylde mere og blive et fantastisk omdrejningspunkt i europæisk fodbold. Alle vil skele dertil, og de vil blive et forbillede for rigtig mange andre lande, siger han.

Det er ikke kun i toppen af den tyske liga, at spillerne og klubberne imponerer den tidligere danske landsholdspiller, der tror på, at den tyske dominans er kommet for at blive.

- Hvis man kigger på Bundesligaen, er der jo rigtig mange unge talenter, og kigger vi på det tyske ungdomslandshold, er der jo bare flere på vej.

- Det er det, der er så skræmmende. Det er jo ikke bare en enkelt generation, vi snakker om. De kommende generationer er lige så interessante og dygtige, siger Strudal.

Strudal: Tyskerne står bag europæisk magtskifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce