Strejke koster klubberne


Strejke koster klubberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Hvis en strejke bryder ud i den danske fodboldverden, så bliver de danske klubber ramt på pengepungen, men det er et regnestykke med mange ubekendte.

- Bliver der strejke, så er vi som en produktionsvirksomhed, der har sendt arbejderne hjem uden løn. Vi skal godt nok ikke betale lønninger til spillerne, men der kommer heller ingen varer på samlebåndet, og der skal stadig betales løn til administrationen og trænerne. Vi kan ikke opfylde vores forpligtelser over for tv og sponsorer, og jeg ved ikke, hvad det kommer til at betyde økonomisk - måske kan man kalde det for en slags force majeure, men det er svært at overskue, siger Esbjerg fBs direktør, Niels Erik Søndergård.

Hos Esbjergs hovedsponsor, Jydsk Vindueskompagni, har man endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske, hvis strejken bryder ud.

- Vi skal snart have en snak med klubben, og så vil det her selvfølgelig blive et emne. Konflikten har truet før, uden det blev til noget, og vi håber heller ikke, der sker noget nu, men det er en dialog, vi må tage til vores næste møde med klubben, siger Jane Mikkelsen, der er marketingchef hos Jydsk Vindueskompagni.

Vil koste dyrt

TV3 har rettighederne til at sende fra Superligaen, og MTG/Viasat betaler hvert år angiveligt cirka 100 millioner kroner for rettighederne. Hvis strejken bryder ud, så kan det komme til at koste klubberne.

- Vi er selvfølgelig ved at kigge på en plan b. Det er klart, at en turnering med én runde er noget andet, end en turnering med 33 runder. Men nu må vi se, hvad der sker og så handle, hvis strejken virkelig bryder ud. Men det er mest bøvlet for de mange fans og vores seere, forklarer MTG/Viasats direktør, Jørgen Madsen.

Frygt i Nordsjælland

Hos FC Nordsjælland frygter klubejer Allan K. Pedersen for konsekvenserne, hvis strejken bryder ud.

- Det vil være frygteligt for en branche, der er ved at komme sig igen økonomisk efter mange svære år. De penge, vi taber, kan kun hentes ved at skære ned på spillerlønninger, og det får den konsekvens, at jeg kommer til at sige nej til en ung spiller i fremtiden. Det vil være frygteligt for en branche, der i forvejen er vingeskudt med ganske få pladser i de europæiske turneringer, siger Allan K. Pedersen.

Strejke koster klubberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce