Henrik Toft Hansen er en nøglespiller i både forsvar og angreb og topper listen over danske EM-spilleminutter.

Det danske håndboldlandshold har måttet kæmpe for hvert point ved EM i Kroatien, hvor alle holdets hidtidige fem kampe har været jævnbyrdige og spændende helt indtil slutfasen.

Derfor har landstræner Nikolaj Jacobsen ikke haft meget mulighed for at give sine nøglespillere lange pauser på bænken, og der er blevet trukket store veksler på en håndfuld profiler.

Ikke mindst stregspilleren Henrik Toft Hansen, der sammenlagt har været på banen i 4 timer og 18 minutter, hvilket er længst af alle i den danske trup.

- Alle vil jo gerne spille, men jeg synes, vi komplementerer hinanden godt i truppen. Jeg nyder de minutter, jeg får, siger Henrik Toft Hansen.

Han startede turneringen med 45 og 41 minutter mod henholdsvis Ungarn og Tjekkiet, men i de tre seneste kampe er antallet af spilleminutter virkelig røget i vejret.

Den foreløbige kulmination blev nået mod Tyskland, hvor Toft Hansen var aktiv i 58 minutter og 5 sekunder.

Den fysisk stærke stregspiller begynder da også at kunne mærke belastningen.

- Der er kommet rigtig mange minutter i benene. Selvfølgelig kan kroppen mærke, at vi har været i gang med mange kampe på kort tid.

- De to hviledage før kampen mod Makedonien kommer på et godt tidspunkt. Så kan batterierne lige blive ladet op igen. Derefter er der forhåbentlig nogle kampe endnu i denne turnering, og det skal jeg nok blive klar til.

Playmakeren Rasmus Lauge har spillet næstflest minutter hidtil ved EM. Han er noteret for 4 timer og 12 minutter.

Mere om emnet

Se alle
Landin nåede EM-målet: Det har været et positivt pres

Landin nåede EM-målet: Det har været et positivt pres

Efter tjekkisk sejr: Danmark er klar til EM-semifinale

Efter tjekkisk sejr: Danmark er klar til EM-semifinale

Landstræneren kræver mere dræberinstinkt

Landstræneren kræver mere dræberinstinkt