Ishockeyligaen

Herning førte 4-0 og vandt 7-3 over Odense Bulldogs, der mindre end et døgn efter topkampen skal på isen igen hjemme mod bundholdet Hvidovre.

Ishockey: Herning Blue Fox holdt fast i førstepladsen med en klar sejr på 7-3 i topkampen hjemme mod Odense Bulldogs, der allerede efter 26 minutters spil var bagud 4-0. Midtjyderne fik dermed revanche for de to nederlag til Odense Bulldogs i sæsonens to første indbyrdes opgør.

Med sejren er Herning på førstepladsen fire point foran Odense Bulldogs, der dog har spillet en kamp mindre. 

Hjemmeholdet scorede to mål i powerplay med to minutters mellemrum midt i første periode. Lasse S. Lassen scorede til 1-0, mens Henrik Nielsen var udvist, og Toni Kallela scorede til 2-0 blot 10 sekunder efter, at Dylan Walchuk blev udvist.

Herning scorede også to hurtige mål i starten af anden periode, sat ind af Patrick Madsen efter to minutter og Nicolai H. Weichel efter seks minutter. Så havde Bulldogs-målmand Robin Rahm fået nok og overlod pladsen i målet til Andreas Lauridsen. 

Minuttet efter fik Anthony Camara i powerplay reduceret til 4-1 for Odense Bulldogs på assist fra Søren Nielsen og Rasmus Bjerrum.

Søren Nielsen scorede også i powerplay til 4-2 på assist fra topscorer Dale Mitchell og Rasmus Bjerrum med fem minutter igen af perioden.

I tredje periodes femte minut kunne de 1626 tilskuere se Anders Poulsen score til 5-2 i powerplay, mens Søren Nielsen var udvist.

Riku Pitkänen øgede til 6-2 med 10 minutter igen. Anthony Camara fik fem minutter før tid med sit andet mål i kampen pyntet til 6-3 på assist fra Dale Mitchell og Mads Schaarup, inden Thomas Vilstrup Andersen i endnu et powerplay scorede til 7-3 fire minutter før tid.

Hvidovre venter lørdag

Mindre end et døgn efter topkampen i Herning skal Bulldogs forsøge at rejse sig, når bundholdet Hvidovre kommer på besøg i Odense Isstadion lørdag kl. 16.00.

Odense Bulldogs er uden de skadede backer Rasmus Knudsen og Nicolai Eriksen samt Christian Larsen og Asger Petersen, der er med U20-landsholdet til VM-forberedelser i Canada. Juniorspilleren Lucas Bjerre Rasmussen er hentet op som sjette back. Han fik ligadebut i tirsdagens 3-0-sejr over Sønderjyske og spillede også i tredjekæden fredag aften i Herning.

Hvidovre er den nye dreng i klassen i denne sæson, og oprykkerholdet er som ventet placeret på sidstepladsen i rækken. Men Hvidovre har bidt godt fra sig med syv point i de seneste tre kampe - to regulære sejre med 3-2 hjemme over Rødovre og 4-2 ude over Aalborg, og i torsdags tabte Hvidovre 4-5 hjemme til Rungsted efter overtid. Her var Hvidovre bagud 1-4, men tre mål i de sidste ni minutter af den ordinære tid sikrede det ene point til oprykkerne.

Bulldogs er advaret mod at tage for let på opgaven. I sæsonens første søndagskamp i september tabte Bulldogs 2-3 efter overtid hjemme til Hvidovre, der dog tabte 2-4 hjemme til Bulldogs i november.

Hvidovre kæmper for at hente Herlev på den 10.-plads, der giver adgang til knockoutkampe mod nummer syv om en plads i kvartfinalerne. På samme vis mødes nummer otte og ni om en kvartfinaleplads, mens de seks bedste går direkte i kvartfinalerne.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.