Stort kup i Laudrup-land


Stort kup i Laudrup-land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOLIDT: OB fik en fornem indledning på sæsonen - trods panik i slutfasen

Brøndby OB 1-2 superligaen

FODBOLD: Der er meget, der er mere charmerende end Vestegnen en grå juli-eftermiddag.

Men der er alligevel noget i luften, som er mere interessant end evindeligt silende sommerregn. Hvor ellers ser man varevogne køre rundt med blå-gule flag blafrende ud af vinduet?

Folket drages som insekter af lyset mod fodboldpremieren.

Og det stemningsmættede Brøndby Stadion er ikke det værste sted at indlede løjerne.

Og slet ikke det værste sted at indlede med en sejr. Det er noget, der giver løfte for de kommende 32 runder, og nu bliver OB's tur til Herning og FC Midtjylland på søndag såmænd et ægte topopgør, og det er slet ikke så tosset.

Det var første gang siden sæsonen 2000/01, at OB tog fra Vestegnen med fuldt udbytte, og det kunne vist kun de mest enøjede blå-gule sætte en finger på.

OB var især i 2. halvleg klart det bedste hold - efter en mere åben 1. halvleg, hvor Brøndby især i det sidste kvarter fik OB'erne til at halse meget forgæves efter bolden.

"Vi vil have guldet hjem" bliver der både sunget og er skrevet på et gigantisk banner, men det evige tophold skal vist lige have det meget opreklamerede nyindkøb, svenske Johan Elmander, gjort klar, for at forvandle drømmene til realiteter.

Der var ikke meget pondus over de blå-gule, når først de nærmede sig OB's straffesparksfelt, hjemmeholdets enlige scoring var mere et resultat af en tilfældighed end af et godt gennemspillet angreb.

Det nye par i OB's midterforsvar så ikke helt godt ud i den situation, hvor Steen Nedergaard blev den lille i en hovedstødsduel, og hvor Jan Sønksen kom lidt uheldigt ind i en tackling.

God debut

Til gengæld var Ulrich Vin-zents Superliga-debut i OB-dress af bedste mærke. Uden at slå store brød op, gjorde Vinzents det rigtige stort set hver gang. Og med Dervelds sædvanlige høje bundniveau på den anden back-plads, så så og ser OB's defensiv fornuftig ud

Men var Jan Sønksen impliceret i Børnbys mål, så skulle han blive endnu mere uheldig, da han seks minutter før tid fejlsatsede i en tackling mod Kim Daugaard.

Da OB'eren havde et gult kort på kontoen i forvejen var der ingen anden udvej end rødt. Og dermed skal der igen møbleres om i OB's midterforsvar til næste kamp.

At Brøndby allerede burde have have haft målmand Casper Ankergren vist ud, da han på en gevaldig skovtur jordede Steffen Højer helt ude ved sidelinien, er en anden historie.

Slap for rødt kort

Ankergren gik efter manden, ikke bolden, men fik kun gult.

Sønksens udvisning blev signal til panik før lukketid. Brøndby bombarderede med døbolde, og Arek Onyszko måtte hive en enkelt akrobatisk redning frem, inden det hele var overstået.

Det ville have været surt, om Sønksens dumhed parret med Brøndbys sidste desperate pres havde kostet sejren, men sådan skulle det ikke gå.

På midtbanen åd OB sig til overtaget, og især Nicolai Stokholm centralt og Andrew Tembo på venstrekanten forsynede OB's spil med drev og omtanke. Ved sin side havde Stokholm en Esben Hansen, der ikke holdt helt samme tekniske niveau, men til gengæld leverede en gedigen arbejdsindsatss.

Rigtig godt blev det efter pausen, hvor Søren Berg erstattede en noget bleg Martin Borre på højrekanten.

Berg blev endda matchvinder, da han udnyttede en sær tøven af hjemmeholdets Asbjørn Sennels i en hovedstødsduel.

Og mens de sidste dråber blev vredet ud af de grå skyer, kunne OB hente en sejr hjem, der psykologisk betragtet nok er mere værd end tre point.

Den første svære eksamen - af mange - blev bestået på en løfterig måde. Men det hører nu også med til historien, at værterne virkede tamme og ineffektive.

Stort kup i Laudrup-land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce