Storskyttens vigtigste kamp

Russiske Jurij Egorov nyder naturen og den friske luft på Sydfyn, hvor han er installeret på Oureskolerne og kæmper for at overvinde eftervirkningerne af en mislykket operation.
Foto: Christian Brandt

Storskyttens vigtigste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jurij Egorov har været, lam i sit ene ben men håber at vende tilbage til fordums storhed med hjælp fra de højere magter

HÅNDBOLD: Det håndtryk kan lave russisk salat af de fleste.

Til gengæld kniber det stadig med at løfte storetåen for Jurij Egorov.

Den 29-årige russer har efterladt sin kone og seks-årige søn hjemme i Moskva for at hellige sig ønsket om at få sin fulde førlighed tilbage og vende tilbage på håndboldbanen, hvor han i sine velmagtsdage i storklubben Medvedi var en frygtet bagspiller, der nærmest var uhyggelig i mand-mod-mand-spillet.

Indtil videre er han på en tre måneder lang prøveaftale med GOG Svendborg, der i samarbejde med Oure-skolerne og fysioterapeut Lisa Thomey nu er omdrejningspunktet for den russiske bjørn.

- Jeg savner håndbold helt ekstremt meget. Jeg var på toppen af min karriere, da jeg blev skadet, og jeg føler stadig, at jeg har meget af give, siger han.

Smerter i ryggen

Problemerne begyndte i efteråret 2006 efter en Champions League-kamp for Medvedi hjemme mod Flensborg.

Den højrehåndede bagspiller mærkede en stærk smerte i ryggen. Mistanken rettede sig i første omgang mod nyrerne, men prøverne viste intet, og Jurij Egorovs rundtur i det russiske sundhedssystem resulterede blot i en række modstridende bud, men ingen diagnose.

En specialist mente dog, at der var tale om brok på rygsøjlen og stillede sågar den 195 centimeter høje og 111 kilo tunge russer VM-deltagelse i Tyskland nogle uger senere i udsigt.

Egorov indvilgede i at lade sig operere.

- Men da jeg vågnede op af narkosen, kunne jeg ikke mærke mit ene ben, fortæller han via tolken Vadim Michagin.

Hvad der gik galt, ved ingen den dag i dag, men Jurij Egorov havde ondt.

Så ondt, at han hverken kunne gå, stå eller føle noget som helst i benet i månedsvis efter operationen.

I to måneder var han indlagt på hospitalet i Moskva, og siden er det ganske lidt harpiks, den frygtindgydende russer har haft på de store labber.

- De rullede mig ind i en rullestol og lod mig tyre lidt på de forskellige målmænd, griner han.

- Nej, alvorligt talt så havde jeg afskrevet det hele.
Fakta
Jurij Egorov er 29 år, 195 centimeter høj og vejer 111 kilo.

Han har spillet flere end 100 kampe for det russiske landshold. Blandt andet var han med ved OL i Athen.

I 2002 skiftede han fra CSKA Moskva til storklubben Medvedi, hvor han fik løn indtil december 2007.

En mislykket operation har imidlertid kostet halvandet års pause, og Egorov kæmper nu for at vende tilbage til håndboldbanen.

Han er foreløbig tilknyttet GOG Svendborg i en tre måneder lang prøveperiode.

Tidligere kontakt

Jurij Egorov var med på det Medvedi-hold, GOG mødte i Champions League i 2004/2005-sæsonen, og dengang fik han kontakt med klubbens tolk Vadim Michagin.

Det er derigennem, han nu er landet på Oureskolerne på Sydfyn, hvor han ved siden af sin genoptræning får intensiv danskundervisning og skal i gang med højskolens træneruddannelse.

Beskedent viser han rundt i sine nye, ydmyge omgivelser, hvor værelset med en køjeseng, en bærbar computer, lidt træningstøj og en enkelt håndbold er hans faste base.

Rationen af russiske smøger er stadig ikke sluppet op, hjemveen har ikke for alvor sneget sig ind, og den smukke natur er ikke blevet hverdag endnu for russeren, der også kan notere sig stor fysisk fremgang.

- Vi har fået Jurij skannet og mener, at det er en nerve, der er blevet beskadiget. Derfor skal vi finde ud af, om der er signal igennem. Det drejer sig om at få aktiveret hele nervesystemet. Det mener Lisa Thomey godt kan lade sig gøre, og der er allerede sket store fremskridt, siger GOG's sportschef Jacob Landtved.

Hidkalder højere magter

Jurij Egorov er ikke bitter, selv om lægesjusk kan have kostet ham ikke bare karrieren, men invalideret ham for livstid.

- Jeg vil ikke sige noget ondt om nogen, men jeg er ked af den behandling, jeg fik af klubben. Jeg havde kontrakt til juli 2008, men fik kun løn til december 2007. De rev bare kontrakten i stykker, og så var der ikke noget at gøre, forklarer han.

Jurij Egorov er højrehåndet, men har på positionen som venstre back konkurreret med landsholdsprofilen Alexey Rastvortsev om spilletiden, og har derfor ofte været benyttet som centerspiller eller højre back.

Nu håber den alsidige russer inderligt, at han kan vende tilbage til fordums styrke.

- Med hjælp fra de højere magter og Lisa håber jeg på det bedste, siger han.

Jurij Egorov kan tidligst være klar for GOG Svendborg ved juletid.

Storskyttens vigtigste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce