Lyngby slået med ni mål af et stærkt Faaborg-hold, der fortsætter marchen mod toppen af 1. division
FAABORG: Magtdemonstration af Faaborg HK hjemme mod bundholdet Lyngby HK i håndboldens 1. division. Sjællænderne blev sendt hjem med et nederlag på 21-30.

Med sejren konsoliderede Faaborg sin position i toppen af 1. division. Holdet er nu på en delt andenplads med Ikast fS. - kun et point fra Ajax Heroes på førstepladsen.

Faaborg startede opgøret i fin stil, og især forsvaret fungerede godt foran en stærk Bent Møller i målet. Faaborgs keeper snuppede Lyngbys første fem forsøg og fortsatte det fine spil i hele første halvleg, hvor han havde flere store redninger.

Første halvleg foregik i et højt tempo fra begge sider, hvilket betød en del tekniske fejl. Lyngbys offensive forsvar formåede at stresse Faaborg-spillerne i perioder og heller ikke kontrasfasen fungerede optimalt.

Rødt kort til playmaker

Det betød dog mindre, da forsvaret lukkede effektivt af i den anden ende. Lyngbys træner Jakob Fryd så sig tvunget til en time out allerede efter 12 minutters spil. Her var holdet bagud 3-7. Time outen gav gæsterne lidt luft, og de kom på 7-6, inden Faaborg atter strammede grebet.

Med fem mål i træk øgede Faaborg til 13-7, og det gav den fornødne ro i angrebsfasen, hvor bagspillerne begyndte at finde Mads Strange på stregen.

Gæsterne fra Lyngby fik gennem hele kampen raget for mange udvisninger til sig, og det blev ikke bedre efter pausen. De sidste 22 minutter af kampen måtte Lyngby undvære deres playmaker Mads Bagger, der fik sin tredje to-minutters udvisning.

Møller fik fri før tid

På det tidspunkt førte Faaborg komfortabelt med 19-11, og kampen var for længst afgjort. Ved stillingen 21-11 kunne Bent Møller holde fri for i dag efter 13 rene redninger på 40 minutter. Han blev afløst i målet af Kenneth Pedersen.

Faaborg slækkede på koncentration midt i anden halvleg, hvor der blev brændt alt for meget på Lyngbys glimrende målmand Rasmus Nielsen.

Større bredde

Gæsterne åd lidt af Faaborgs store forspring, hvilket fik Faaborg-træner Johnny Hvid Sunesen til at kalde en time out ved stillingen 23-17. Det bremsede Lyngby og Faaborg kunne køre sejren hjem til slutresultatet 30-21.

En sejr, der viste fynboernes større bredde i forhold til Lyngby. En bredde, der ikke er blevet mindre, efter at Esben Hansen nu også står til rådighed. Højre backen med ligaerfaring i bl.a. GOG og Viborg fik god spilletid i løbet af kampen i sin debut på hjemmebanen.
  • fyens.dk