Storsejr: Odense HC sendte Silkeborg ud

Maja Jakobsen og Odense HC var onde ved Silkeborg-forsvaret kampen igennem. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Storsejr: Odense HC sendte Silkeborg ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC var ikke ude på at hjælpe Silkeborg-Voel lørdag aften i en kamp, som Silkeborg ikke måtte tabe. I stedet knuste fynboerne de grønklædte gæster med 11 mål.

Håndbold: Odense HC spillede lørdag aften Silkeborg-Voel ud af Odense Idrætshal og ud af slutspillet med en sejr på 32-21. Silkeborg er med nederlaget ude af slutspillet, og frygten for at tabe lod til at påvirke jyderne mod et Odense-hold, som omvendt var skarpe og kølige.

Kampen kom rodet i gang, og begge hold skulle lige finde spillet. I den omvendte kamp benyttede Silkeborg rodet til at løbe fra Odense, men denne gang fulgtes de to hold ad i kampens første minutter. Silkeborgs høje forsvar, som før har drillet fynboerne blev dog løst af Jan Pytlick med syv mod seks-angreb og to stregspillere. Kathrine Heindahl og Kamilla Kristensen stod således for fem af Odenses første ni mål, mens fynboerne skabte et hul, og Silkeborg så ud til at lide under at mangle især den stærke Rikke Iversen i forsvaret.

Odenses føring lod til at ryste Silkeborg-spillerne, som ikke havde råd til at tabe, hvis holdet ville holde muligheden for en semifinale i live. Odense HC spillede omvendt første halvleg bekymringsfrit, og angrebet var særdeles effektivt, selv om Jan Pytlick brugte mange konstellationer.

Selv ikke da både Stine Jørgensen og Jessica Quintino midt i halvlegen blev udvist, faldt Odenses tempo, og hjemmeholdet kom ud af undertalsperioden uden de store problemer. Silkeborg prøvede op mod pausen også at spille syv mod seks, men det, som på det seneste har været Danmarks skrappeste forsvar, straffede jyderne for det træk, og så kunne Odense gå til pause med en føring på hele 17-12.

Odense HC - Silkeborg-Voel 32 - 21 (16 - 12)
Ligaen, slutspil, kvinderKampens gang: 3-3, 5-5, 9-7, 11-8, 14-9 (16-12) 20-14, 20-17, 25-18, 28-20, 32-21.

Mål: Odense HC: Kathrine Heindahl: 8, Mie Højlund 5, Nadia Offendal 5, Mette Tranborg 4, Stine Jørgensen 2, Trine Østergaard 2, Jessica Quintino 2, Kamilla Kristensen 1, Maja Jakobsen 1, Freja Cohrt 1, Suzanne Bækhøj 1. Silkeborg-Voel: Sofie Bæk Andersen 6, Hege Bakken Wahlquist 5, Stine Skogrand 2, Anna Sophie Okkels 2, Lea Hansen 2, Jette Hansen 1, Emilie Pedersen 1, Othilia Christensen 1.

Bedste spiller: Odense HC: Kathrine Heindahl. Silkeborg-Voel: Sofie Bæk Andersen.

Udvisninger: Odense HC: 4. Silkeborg-Voel: 2.

Tilskuere: 1845

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen. Præstation: God.

Odense HC's næste kamp: 28. april klokken 16: Odense HC - FC Midtjylland.
Emily Sando knuste Silkeborgs håb i anden halvleg.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Emily Sando knuste Silkeborgs håb i anden halvleg.Foto: Birgitte Carol Heiberg

Døren smækket i

Silkeborg kom ud fra omklædningsrummet med ryggen mod muren, og det så ud som om, at de desperate spillere i grønt havde fundet noget, der virkede. Men Odense HC og Kathrine Heindahl, som spiser 5-1 forsvar til morgenmad, lukkede hurtigt døren igen, og efter ti minutter var forspringet 23-17. Og selv om Heindahl kort efter måtte afsone to minutter på bænken, kunne Silkeborg ikke komme nærmere.

Og bare lige for at gøre det endnu sværere for Silkeborg begyndte Emily Sando at tage fra i Odense-målet, og så virkede det meget usandsynligt, at Silkeborg - bagud 26-18 med 14 minutter igen - skulle have noget at spille for i sidste runde.

Emily Sando var ubarmhjertig i målet i kampens sidste minutter, og da Silkeborgs - og ligaens - topscorer Sofie Bæk Andersen blev udvist, blev Silkeborgs mål nu kun at undgå en fynsk øretæve. Men sådan en blev det altså alligevel til mod et hjemmehold, som viste stor koncentration til sidste sekund. 32-21.

Odense HC har været skræmmende stærke i slutspillet.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense HC har været skræmmende stærke i slutspillet.Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kan blive bedre endnu

En af dem, der blev lidt ekstra plads til i en kamp, som skulle skærpe Odense HC til semifinalen, var Suzanne Bækhøj, som startede inde. Efter kampen var hun godt tilfreds med, hvordan holdet er spillende.

- Vi får prøvet nogle ting af i dag, og vi har holdt os skarpe, siden vi kvalificerede os. Vi har ikke holdt pause, og vi arbejder hårdt til træning, og det virker, sagde hun.

Og den hyppige rotation på bænken er med til at holde alle i gang, mente hun.

Det gør, at alle er klar, når der er brug for dem, og Jan er rigtig god til at skifte og give alle nogle minutter i benene, og det holder selvtilliden oppe, sagde Suzanne Bækhøj.

Jan Pytlick selv var også glad for præstationen lørdag.

- Vi spiller rigtig fint bortset fra i starten af første halvleg. Der ser det lidt rodet ud. Men vi får skiftet til syv mod seks, og det ændrer alt.

Der er dog trods storsejren stadig ting, der kan forbedres, mener han.

- Der er nogle ting forsvarsmæssigt, som kan blive lidt bedre. De kommer til nogle skud, som de ikke skal have, og vi skal komme lidt højere på skytterne, sagde han, men:

- Men jeg er meget tilfreds, sagde cheftræneren.

Odense har nu en kamp mod FC Midtjylland tilbage, før semifinalerne begynder. Og Odense HC får besøg af endnu et hold, der vil kæmpe hårdt for point. FC Midtjylland kan nemlig efter lørdagens resultater risikere at blive overhalet af Viborg HK i kampen om andenpladsen med et nederlag og en Viborg-sejr mod Silkeborg.

Jan Pytlick gjorde igen brug af hele den brede trup.
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Jan Pytlick gjorde igen brug af hele den brede trup. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Ligaens topscorer, Sofie Bæk Andersen, (tv.) gjorde, hvad hun kunne, men Nadia Offendal og Odense HC var for stærke lørdag aften.
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Ligaens topscorer, Sofie Bæk Andersen, (tv.) gjorde, hvad hun kunne, men Nadia Offendal og Odense HC var for stærke lørdag aften. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Storsejr: Odense HC sendte Silkeborg ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce