Store stjerner bænket på sofaen


Store stjerner bænket på sofaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM mangler en perlerække af spillere, der kunne løfte slutrunden

FODBOLD: De er der alle sammen. Alle de store stjerner, som kan få mundvandet til at løbe over hos fodboldelskere, er klar til at underholde ved EM-slutrunden.

Kun de bedste af de bedste er med ved EM. Eller hvad? I hvert fald kan man hurtigt samle et hold, som med lidt træning og god indbyrdes spilforståelse kunne gøre sig ved slutrunden. Et hold af spillere, som ikke er med, enten fordi deres land ikke kvalificerede sig, eller fordi de er blevet vejet og fundet for lette af deres landstrænere.

Opgaven med at sætte et All Star-hold, der aldrig kommer på banen i virkeligheden, er selvsagt blevet lidt nemmere af, at fodboldens moderland, England, kvajede sig gevaldigt ved at gå glip af EM-deltagelse for første gang siden 1984. Og bedømt på styrkerne spiller for spiller kunne man måske stille med endnu flere engelske spillere på dette hold af nu ferierende storspillere.

Bemærkelsesværdigt er det dog også, at næsten halvdelen af dette All Star-hold består af spillere, som kunne have været med ved EM, hvis de ellers havde fået lov. For eksempel ryster mange på hovedet af, at Juventus-angriberen David Trezeguet trods 20 ligascoringer i sæsonen end ikke var med i den oprindelige franske bruttotrup på 30 mand. Et betændt forhold til landstræner Raymond Domenech blev dyrt for "Trezegol", som med 34 landskampsscoringer er nummer tre på den franske evighedsliste efter Thierry Henry og Michel Platini.

I samme båd finder vi Real Madrids Raúl Gonzalez. Her er vi ude i noget nær majestætsfornærmelse, om end EM-fravalget af "kongesønnen" har været på vej længe. Raul, som med 44 mål er alle tiders mest scorende i den spanske landsholdstrøje, har ikke spillet for Spanien siden efteråret 2006, så hans 18 ligamål for de spanske mestre var ikke nok til at sikre ham en plads på træner Luis Aragonés' mandskab.

Raúl kan dog med en vis ret holde siesta med en undren over, hvorfor han er blevet fravalgt, når en uprøvet angriber som Sergio Garcia fra nedrykkerne Zaragoza kom med i EM-truppen med blot fire ligamål i bagagen.

Også midterforsvaret fra Manchester Uniteds Champions League-vindere, Englands Rio Ferdinand og Serbiens Nemanja Vidic, kommer til at se EM-bold fra sofaen, hvor de har selskab af blandt andre Wayne Rooney.

En enkelt dansker har fundet vej til All Star-holdet, nemlig Christian Poulsen. Han har haft en meget flot sæson i Sevilla, mens hans præstationer for Danmark ikke har haft samme høje niveau, siden han for et år siden sendte en knytnæve i maven på Sveriges Markus Rosenberg ved en EM-kvalifikationskamp i Parken. (ritzau)

Store stjerner bænket på sofaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce