Store penge på vej til små klubber


Store penge på vej til små klubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre danske klubber kan se frem til økonomisk kompensation, når de sælger et talent til en anden dansk klub.

Forhandlingerne om en ny struktur i dansk fodbold er i fuld gang, og et af de forslag, der er på bordet, kan blive en mindre guldgrube for de mindre danske klubber. Ifølge Tipsbladet er der modsat tidligere nu en bred vilje til at lave nye nationale transferregler, som sikrer amatørklubberne penge i klubkassen, når større danske klubber henter deres talenter.

Som det er nu, får amatørklubberne ikke en krone i kompensation. Men i en ny strukturrapport udarbejdet for Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen af konsulentfirmaet Capacent, er de nye transferregler et af forslagene til en ny struktur i dansk fodbold.

- Det er logisk at inddrage det punkt i forhandlingerne, som er i gang omkring turneringsstruktur og hele kompetencefordelingen i DBU, Divisionsforeningen og lokalunionerne. Vi har kigget på reglerne i Sverige og Norge, men det hele skal gennemtænkes, så det er meget tidligt at sige, hvor vi ender. Vi skal have et system, der stimulerer og motiverer, siger formanden for Divisionsforeningen, Thomas Christiansen til Tipsbladet.

I Sverige og Norge får klubberne en belønning for talentarbejdet, mens de danske klubber skal håbe på, at spilleren ryger videre til udlandet. Da Christian Poulsen eksempelvis skiftede fra Holbæk til FC København, modtog Holbæk først kompensation, da Poulsen skiftede til Schalke 04, Sevilla og Juventus, hvor regelsættet fra det internationale fodboldforbund (Fifa) træder i kraft. Her kompenseres klubberne også for talentarbejdet.

I 2006 var et nyt dansk transfersystem også til debat, men dengang blev det afvist af Divisionsforeningen.

Store penge på vej til små klubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce