Stor mand med store drømme


Stor mand med store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUPERLIGA-KLAR: Fernando Derveld lever og ånder for fodbolden og håber stadig på kontrakt i en europæisk top-liga
FODBOLD: Det her er et klassisk fodbold-spiller interview før en sæsonstart, og sådan ét skal indeholde svaret på de to helt essentielle spørgsmål i den verden: Hvem vinder i Brøndby, og hvad skal der ske, når din nuværende kontrakt udløber?

Begge dele vender vi tilbage til om lidt.

Først skal det handle om 27-årige Fernando Dervelds basale besættelse af det spil, der i disse år betaler regningerne for den store hollænder i OB.

For Derveld bliver nærmest lidt småfornærmet, når man spørger, om fodbolden som professionel er blevet til et job for ham.

- Hell, no! Fodbold er mit liv. Det er en kultur og en måde at leve på. Og samtidig er netop det jo en slags "downside" ved fodbolden, fordi den sluger alt. Nu har min familie efterhånden vænnet sig til det, men det kan være hårdt ved omgivelserne, fordi man er i det hele tiden. Selv her i sommerferien havde jeg det svært. For jeg ville jo gerne lægge det lidt fra mig og tænke på noget andet. Men så var der EM i tv, og det var jeg bare nødt til at se. Og så sidder man dér og ser tilskuerne i Portugal, den grønne bane og fornemmer stemningen, og så var det lige før, jeg bare drønede ud for at finde den nærmeste bane. Det er fantastisk med fodbold, siger Fer-nando Derveld med et lysende og legebarns-agtigt udtryk i øjnene.

Bold på skærmen

De lange lørdage i hjemmet i Dyrup er da også en prøvelse for hustruen Isolde, når hollænderen får indstillet parabolen på bold.

- Jeg kan faktisk se fodbold fra klokken 10 om formiddagen og til efter midnat. Det begynder med den tidlige kamp i Æresdivisionen i Holland. Så er der højdepunkter fra kampene i Frankrig, og bagefter er der lørdagskampen på canal plus. Så sender de gerne en kamp fra Tyskland, og bagefter er der højdepunkter fra de andre kampe i Bundesligaen. Til sidst kan man se en kamp fra den spanske liga, for de spiller altid sent. Min hustru er ved at blive vanvittig over sådan en dag, men jeg skal bare se det, siger Derveld med et saligt smil.

Nyt barn på vej

Og måske skal han nyde sine fodboldlørdage i den kommende sæson.

For Isolde og Fernando venter familiens andet barn om et halvt års tid. Iforvejen drøner fem-årige Shayana rundt derhjemme og taler både dansk og hollandsk.

- Hun er vores tolk, hvis vi kommer i tvivl nogen gange. Børn har utroligt let ved sprog. Jeg kan godt forstå dansk, men det kniber med at tale det, siger Derveld på flydende engelsk.

Da han kom til OB for tre år siden fra Norwich i den engelske 1. division var klubskiftet - den fireårige kontrakt til trods - ment som et kortere springbræt for den ambitiøse forsvarer.

Et par sæsoner i Danmark skulle være afsættet til en større kontrakt i Tyskland, Spanien eller hjemlandet Holland.

Flere følere

Og der har da også været følere ude undervejs fra både Glasgow Rangers og OB's UEFA Cup-modstander Celta Vigo samt et par unavngivne tyske klubber.

Alligevel sidder Fernando Derveld fortsat i den fynske ådal med nu blot et år tilbage af den oprindelige kontrakt.

Og han har det godt.

- Odense er en dejlig by, og OBhar udviklet sig meget, siden jeg kom. Vi har været i UEFA Cup'en, vi skal med i Royal League, og vi får ny tribune på stadion. Men jeg håber da stadig på et få chancen i en af de store ligaer, når jeg er færdig i OB. Men samtidig vil jeg se meget seriøst på et nyt tilbud fra OB, fordi det handler om mere end blot mig selv. Ens familie skal også trives. Jeg vil gerne spille fodbold, men det kan jeg principielt gøre hvor som helst, siger han.

Og dermed er svaret på ét af de to indgangsspørgsmål givet.

Lader op til Brøndby

Hvad angår Superligapremieren mod Brøndby, så er det en ganske anden og noget mere konkret sag for Fernando Derveld.

Han er allerede i fuld gang med den mentale opladning inde bag kaskettens lange skygge.

Dér, hvor det hele begyndte med EM-heltene fra 1988, da spillere som Rijkaard, Gullit og Van Basten vandt hans hjerte for altid.

Dér, hvor han bærer mindet om ungdomsfinalen for PSV Eindhoven i en belgisk turnering, da han scorede tre gange.

Og dér, hvor han gemmer en betragtelig bunke gode minder fra netop kampene mod Brøndby og duellerne med talentet Jonas Kamper, der gang på gang er blevet holdt i skak af hollænderen.

- Vi er der. Og det bliver en fantastisk start at få, fordi vi med et godt resultat i Brøndby kan sætte et eksempel for alle de andre hold og vores fans. Stemningen på Brøndby Stadion er forrygende med alle de blå og gule farver. Banen er perfekt, og vi står klar til at komme ind til alle de fans, der selvfølgelig er imod os. Men når man først kommer ind og får sat sig igennem i den kulisse. Ja, der er ikke noget bedre, siger Derveld med et blik så drømmende, at man ikke er tvivl om, at Dervelds sæson for længst er gået igang, og at kampen mod Brøndby allerede er spillet et par gange inde i hans hoved, før den første fløjte i sæsonen lyder.

Og det er samtidig nok det tætteste, vi kommer fodboldens mest betydende spørgsmål: Hvem vinder på søndag?

Derveld tror i hvert fald på OB.

Stor mand med store drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce