Stor målmand: Danmarks joker ved EM

Kevin Møller, mens han stod i GOG.
Foto: Kim Rune

Stor målmand: Danmarks joker ved EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere GOG målmand, Kevin Møller, kan blive Danmarks helt store joker ved EM i Polen.

Det mest ukendte navn på det danske håndboldlandshold til EM i Polen er den 26-årige målmand Kevin Møller.

Ikke desto mindre kan han blive manden, der gør forskellen på succes og fiasko i den jævnbyrdige EM-turnering i Polen.

Han har allerede fået sit gennembrud i den tyske Bundesliga hos SG Flensburg-Handewitt, hvor han sammen med den svenske landsholdsmålmand Mattias Andersson udgør ligaens stærkeste målmandsduo.

Kevin Møller lignede ellers ikke en kommende landsholdsmålmand, da han løb rundt som en stor, hårdtskydende venstrehåndsspiller hjemme i Løgumkloster. Han var markspiller og lavede en del mål.

Pludselig blev familien ramt af en tragedie, da hans mor døde efter nogen tids sygdom.

Kevin Møller og hans far, Jens Møller, aftalte, at det var en god idé for Kevin Møller at tage på efterskole i Oure.

Her kom han til at gå i flere år og blev bl.a. værelseskammerat med Niklas Landin.

Mange var skeptiske

Kevin Møller valgte at spille for GOG, og han blev en del af den store familie i Gudbjerg-Oure-Gudme.

I dag bor han sammen med Louise Kildelund, datter af den gamle landsholdsspiller med 20 landskampe Søren Kildelund, og parret tager ofte turen fra Flensburg til Gudme for at besøge gamle håndbold-venner og familie.

På et tidspunkt skulle GOG vælge en ny førstemålmand til divisionsholdet.

- Der var mange, der var skeptiske, da man valgte at satse på Kevin Møller. Han havde jo ikke noget navn. Jeg troede, han kunne blive en god målmand, men jeg må sige, at han har overrasket mig ved at blive landsholdsmålmand. Det er flot af ham, siger "Mister GOG" Poul Syberg til Horsens Folkeblad.

- Jeg er dybt imponeret af de dygtige angrebsspillere på de forskellige landshold. Til gengæld er der ikke mange dygtige forsvars- spillere, og det gør det ikke let at være målmand på topplan i dag, siger Poul Syberg.

Kevin Møller blev skolet i GOG og kom til at spille to år hos naboerne Faaborg, hvor han stod i lære som andenmålmand under den gamle GOG-keeper Bent Møller.

- Kevin har altid været en meget stille og rolig person udadtil, men hvis han bliver presset lidt, bliver han bedre og bedre. Han er en snu og klog målmand, og hans styrke er hans rolige stil, fortæller Bent Møller, der også var læremester for Niklas Landin i en periode i GOG.

- Kevin Møller har en god psyke, og han forstår at udnytte sin størrelse. Husk på, at han fylder næsten hele målet med sine to meter, og han er jo også bred.

- Det er en god idé med to forskellige typer af målmænd, hvor Niklas Landin er den eksplosive. Kevin mangler stadig noget over for skud fra halvdistancen, når de kommer for tæt på, fordi han ikke har Landins hurtighed, men han har fysikken, og så har Kevin Møller den store fordel, at der ikke er noget pres på ham.

- Hele presset er på Niklas Landin som førstemålmand, og det har Kevin også formået at udnytte i Flensburg, hvor presset er på Mattias Andersson, siger Bent Møller.

Bundseriøs og ambitiøs

Kevin Møller er en gæv sønderjyde, der ligesom to andre sønderjyder, Lars Christiansen og Anders Zachariassen, har valgt at satse på en karriere i SG Flensburg-Handewitt, og den nybagte landsholds- målmand har netop forlænget sin kontrakt til 2018. Han kan ligne en doven og lad fyr med sine store bevægelser, men skindet bedrager. Bag facaden gemmer sig en sportsmand, der er bundseriøs og ambitiøs.

Uden for banen falder han også fint ind i det sociale liv, både på landsholdet og i SG Flensburg-Handewitt, men det er ikke sikkert, at alle modstanderne finder ham lige så sympatisk, når han gør brug af sit store speciale: at klare straffekast.

Det er ikke få specialister i straffekast, der er "gået grædende hjem" fra mødet med mægtige Møller.

I SG Flensburg-Handewitt valgte træneren Ljubomir Vranjes at sætte Kevin Møller på mål til en alt- afgørende straffekast- konkurrence i pokalfinalen mod Magdeburg, og han endte med at blive matchvinder for sit tyske bundesligahold i en uhyre vigtig pokalfinale.

Med sin størrelse og sit speciale ved straffekast kan Kevin Møller blive den store joker for landstræner Gudmundur Gudmundsson ved EM i Polen.

tp@hsfo.dk

Stor målmand: Danmarks joker ved EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce