Stor dansk nedtur i British Open


Stor dansk nedtur i British Open

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

THEOPEN: Både Anders Hansen og Thomas Bjørn fik en skidt start på den store major-turnering
GOLF: En enlig svale gør som bekendt ingen sommer. Det måtte Thomas Bjørn sande på førstedagen af majorturneringen British Open, hvor silkeborgenseren efter en opløftende start på de 18 huller sluttede dagen langt under det niveau, der sidste år sendte ham til tops i turneringen tre huller før, trofæet skulle overrækkes.

Bedre gik det for englænderen Paul Casey og franskmanden Thomas Levet, der fører turneringen. De gik runden i fem slag under par.

Sidste år ødelagde en dobbeltbogey på hul 16 Thomas Bjørns drømme om karrierens første major-sejr, og det var også en dobbeltbogey, der for alvor understregede hans problemer på Royal Troon, hvor den 133. udgave af verdens største turnering spilles.

God start

Bjørn fik ellers en god start på sin niende optræden i British Open. Første hul på den nøgne og forblæste kystbane i Skotland klarede Bjørn et slag bedre end par, og den bedrift gentog han yderligere to gange på de første seks huller, så Bjørn efter en tredjedel af runden lå langt fremme.

Men så fik den 33-årige golfspiller problemer. Seks bogeys og den føromtalte dobbeltbogey prægede de næste 12 huller, som ekspederede Thomas Bjørn på en farefuld rutsjetur, der flere gange sendte danskeren uden for banens pænere græsarealer, og kun to birdies forhindrede den totale danske nedtur.

Første runde af årets British Open endte trods fem birdies med at blive tilbagelagt i 74 slag - tre over banens par - hvilket rakte til en placering som nummer 95 blandt de 156 deltagere.

Hansen under pres

Endnu værre gik det for Anders Hansen, der for alvor fik problemer på hul nummer otte. Efter at have klaret de syv første huller på den vindblæste, skotske vestkyst med en enkelt bogey, lavede han en tripplebogey på ottende hul.

- Jeg slog den ned i en bunker på et par tre hul og måtte bruge tre bunkerslag på at få den op igen. Jeg synes egentlig, jeg spillede meget godt, men jeg havde ingen birdies, og så er der ikke råd til den slags, sagde Anders Hansen efter første runde i den prestigefulde turnering.

Danskeren klarede ikke et eneste af de 18 huller bedre end banens par, men måtte derimod notere yderligere en bogey og sluttede efter første runde fem slag dårligere end banens par.

Det øger presset før fredagens anden runde.

- Jeg bliver nødt til at spille godt i morgen (i dag, red.) for at klare cuttet, sagde danskeren, der håber, at han kan løfte sit spil så meget, at han kvalificerer sig til weekendens finalerunder.

Stor dansk nedtur i British Open

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce