Brønshøj Boldklub fik i 2013 fratrukket seks point og fik en bøde på 200.000 kroner, da DBU skred ind over brugen af kørepenge. Men beløbene i Middelfart var større, og det er en af grundene til den langt større sanktion på fratrækning af 24 point.

Middelfart blev lørdag sanktioneret i nærmest rekordhøjder, da DBU valgte at fratrække 2. divisionsklubben 24 point, fordelt over to sæsoner, og give klubben en bøde på 200.000 kroner.

DBU's disciplinærudvalg lægger vægt på, at Middelfart har brugt den ulovlige kørepenge-praksis i fire sæsoner, og beløbene har været større end i Brønshøj-sagen.

Samtidig har DBU valgt at bruge det princip, at en dom ikke måtte stille andre klubber dårligere eller bedre, end de ellers ville have været, som følge denne sag.

Derfor valgte DBU ikke at fratrække de 12 point fra efterårs grundspil, da de dette ville få sportslige konsekvenser for de øvrige hold i rækken.

Derfor valgte DBU at fordele pointsstraffen over de to sæsoner.

Det betyder så, at Middelfart, der med 99,98 procents sikkerhed ikke rykker op i forårets oprykningsspil, fordi man samlet nu er 16 point efter stregen, starter næste sæsons grundspil med minus 12 point.

Der vil være otte hold i den nye grundspils-pulje, og de fire ryger med over i oprykningsspillet, og derfor vil det ikke være umuligt for Middelfart at nå med, hvis klubben kan tage eksempelvis en af de øverste to pladser.

Men det er en voldsom øvelse, og Middelfart-spillerne kan vælge at reagere på måder i både kommende forår og det kommende efterår - enten ved at resignere, eller ved at kæmpe endnu mere.

Direktør Lars Peter Hermansen stak kursen ud lørdag. Strategien og målsætningerne skal følges, og der skal kæmpes benhårdt.

Hos nogle af rivalerne i 2. division vil man undre sig, og der var fra nordjyske kilder stor aktivitet på Twitter, fordi man havde forventet, at der blev ændret på points-fordelingen i efteråret i de kampe, hvor Middelfart var involveret. Thisted FC kunne have fået nogle ekstra point med over til oprykningsslutspillet, og som femteplaceret kunne Jammerbugt have drømt om at blive rykket op i stedet for Middelfart, hvis DBU bare sendte Middelfart ned i nedrykningsslutspillet. Og så ikke gjorde mere.

Middelfart har en frist på 14 dage til at anke dommen til DBU's appeludvalg.

Men i teorien kan dommen også skærpes, og DBU kunne - igen i teorien - vælge at degraderede Middelfart helt ned i Danmarksserien. Det fremgår af præmisserne, at det har været overvejet, men selve disciplinærudvalget valgte at fokusere på Middelfarts konstruktive medvirken i de seneste måneder til sagens opklaring.

  • SportFyn