Antonio Porta har fået kontrakt med italiensk klub i resten af sæsonen, men den argentinske stjerne vender tilbage til Svendborg i næste sæson. Desuden skal amerikanske Trevor Noack opereres i knæet og er færdig for sæsonen

Basketball: Svendborg Rabbits bliver alvorligt svækket i resten af denne sæson. En af holdets største stjerner og vigtigste spillere, den argentinske point guard Antonio Porta, skifter med øjeblikkelig virkning til en italiensk klub for resten af denne sæson. Dermed er han ikke med i nøglekampen torsdag aften, hvor Svendborg Rabbits spiller en vigtig kamp ude mod Randers Cimbria i kampen om at bevare fjerdepladsen i Basketligaen.

Antonio Porta har benyttet sig af en klausul i sin kontrakt og har taget imod et tilbud fra den italienske Serie B-klub GSA Amici Udine, hvor han skal spille sæsonen ud.

- Rabbits har sideløbende forhandlet en økonomisk transfer på plads, som vi er yderst tilfredse med, oplyser Rabbits-direktør Troels Mortensen i en pressemeddelelse.

- Det er klart, at det er en svækkelse af holdet, men hvis vi skal se det positivt, giver det udover den økonomiske gevinst mulighed for, at de yngre spillere får mere spilletid og dermed ligaerfaring, står der i pressemeddelelsen.

Men Antonio Porta, der i 2008 var med til at vinde OL-bronze for Argentina, er ikke tabt for Svendborg og dansk basket. Den 32-årige argentiner ser ifølge pressemeddelelsen sin fremtid i Svendborg, og hans familie med kone og børn bliver boende i Svendborg, mens han fuldfører sin kontrakt i Italien.

- Så vi kan allerede nu løfte sløret for, at vi får glæde af ham i næste sæson også, oplyser Troels Mortensen.

Rabbits må også undvære en af holdets amerikanere, Trevor Noack, der snart skal opereres og vil være ude af resten af sæsonen. Trevor Noack blev skadet lige op til sæsonstarten, men har spillet 16 kampe for Rabbits i ligaen.

- Vi må nok erkende, at vi får svært ved at nå en finale, ikke mindst fordi mange klubber har oprustet kraftigt i denne sæson. Alligevel er det fortsat vores ambition at nå mindst en semifinale, erklærer Troels Mortensen.

- Samtidig giver det os som sagt en kraftig økonomisk indsprøjtning, der gør det lettere allerede nu at kigge frem mod næste sæson, hvortil vi har store forventninger både på og udenfor banen, lyder det fra Rabbits-direktøren.

  • SportFyn