Stjernekrigen på lysets stadion

De to store profiler i søndagens sene EM-kamp, til venstre Englands DavidBeckham og til højre Frankrigs Zinedine Zidane, er til daglig klubkammerater i Real Madrid. Begge er meget opsatte på at revanchere fiaskosæsonen på klubholdet. Foto: SCANPIX

Stjernekrigen på lysets stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENGLAND-FRANKRIG: Englænderne tror, at de kan gå på vandet ved EM-slutrunden

FODBOLD: TV 2's kommentator Jan Mølby har oplevet meget i sit lange fodboldliv i England, men optakten før aftenens brag mod Frankrig overgår alt.

- Aviserne kører forventningerne helt op til noget, som landsholdet slet ikke kan bære. Der er solgt tre millioner engelske flag. Tre millioner(!), sagde en dybt forbløffet Mølby forleden.

Omkring 50.000 englændere er valfartet til den iberiske halvø i håbet om at komme ind på Benficas stadion Estadio da Luz.

Langt de fleste har ikke billetter.

I aftes ved Algarve-kysten kunne de købes på sortbørsen til omkring 4000 kroner til braget, som indeholder mange slag i slaget.

Både David Beckham og Zinedine Zidane er opsatte på at annullere deres fælles fiasko-sæson i Real Madrid.

Beckham blev for nylig paparazzi-fotograferet på hotel-balkonen i Portugal, mens han kløede sig i sine ædlere og på det seneste yderst omtalte dele i sine shorts.

Samtidig kræver det store engelske boulevard-blad "The Sun" ganske enkelt, at han nu viser sit fodboldspil ved en slutrunde i stedet for sine øreringe i glitrende modemagasiner.

De magre slutrunder

"I 1998 fik han rødt kort mod Argentina, i 2000 røg England ud i puljen og i 2002 viste han ikke noget på grund af en skade", fastslår avisen.

I den franske lejr er Zinedine Zidane lykkelig over for en stund at værre væk fra galehuset i Madrid.

- Jeg ved, hvad Zidane mener. Jeg var glad for at møde de engelske drenge efter det, der skete i Madrid, siger Beckham.

- De første seks måneder spillede vi i Real det bedste fodbold, jeg har været med til nogensinde. Vi lå til at vinde fire trofæer, men sluttede uden nogen.

- Ved vintertide var jeg væk med en skade i tre-fire uger og nåede aldrig mit niveau, forklarer Beckham om den koksede sæson sammen med Zidane.

De engelske aviser gør en stor del ud af, at Arsenals franskmand Patrick Vieira lever et fuldt integreret liv "as a Londoner", mens David Beckham "Eastender Becks" får sendt sin yndlings-pie ned fra England, når han skal spise mad i Madrid.

Vieira bliver i øvrigt kaldt den "store pølse" i Arsenal og det skyldes udelukkende hans appetit.

- Jeg spiser alt ved det engelske morgenbord, siger han.

Han, Thierry Henry og og Robert Pires støder i aften på klubkammeraterne Ashley Cole og Sol Campbell, mens Chelsea-franskmændene Marcel Desailly og Claude Makelele i første omgang kun kan hilse på klubkammerater på den engelske bænk.

Men der er rigeligt med følelser, og englænderne tror, at de kan gå hele vejen.

Den gamle anfører Gary Lineker maner til besindighed:

- Det her er meget sværere, end folk tror. Det er betydeligt sværere at vinde EM end VM. Her er ingen dårlige hold, siger han.

Frankrig hører i hvert fald ikke til dem.

Stjernekrigen på lysets stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce