Steffen Algreen holder styr på kassen

Steffen Algreen (i midten) løber rundt med en bankmand i maven.
Foto: Christian Brandt

Steffen Algreen holder styr på kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere Horsens-stopper går efter en karriere inden for bankverdenen, når det engang er slut med at forsvare fodboldkassen

FODBOLD: Uge 39, 2008 ligner en meget speciel uge for FC Fyns bedste spillere.

I aften gælder det lokalopgøret mod Næsby, og på søndag gælder det den meget omtalte pokalkamp mod Brøndby.

For Steffen Algreen er der dog en grund yderligere til, at han går en nervepirrede uge i møde. Knap to-årige Benjamin skal ifølge terminsberegningen være storebror på fredag, og den rutinerede forsvarsspiller, der kun har været i FC Fyn en måneds tid, viger derfor ikke mange tommer fra mobilen i disse dage.

- Det skulle helst ikke ske hverken onsdag eller søndag, siger han fra det nybyggede hus i Løsning.

I det hele taget byder livet for tiden på en række store omvæltninger for Algreen.

Fra hjemmet mellem Horsens og Vejle har karrieren indtil august måned altid været undervejs med udgangspunkt i lokale klubber, men den skærpede konkurrence fik Steffen Algreen til at skifte græstæppe.

- Jeg er 29 år, og det er efterhånden på tide at finde ud af, hvad jeg skal lave efter fodboldkarrieren. I FC Fyn kan jeg læse ved siden af, mens det i Horsens ville være svært at passe et nyt studie, fordi der er morgentræning flere gange om ugen, siger Steffen Algreen, der længe har haft kig på bankverdenen som sin næste slagmark.

På skolebænken

Til februar sætter han sig derfor på skolebænken på den to-årige finansøkonomuddannelse, og træningstiderne klokken fire om eftermiddagen var en afgørende faktor i valget af FC Fyn.

Steffen Algreen har spillet 36 Superligakampe for Horsens i den periode, hvor østjyderne har konsolideret sig i landets bedste række, men konkurrencen indikerede, at det efterhånden mest ville blive til reserveholdsfodbold.

- Jeg spillede mest Danmarksserie-fodbold, og derfor kan man ikke sige, at det er en neddrosling, siger Steffen Algreen, der har dannet midterakse med både Noel Seka og Klaus Larsen efter ankomsten på Fyn.

- Men som midterforsvarer er det ikke et stort problem. I Horsens har jeg også været vant til at spille sammen med mange forskellige. Der er blevet skiftet meget ud, og så har jeg skiftet mellem 1. og 2. holdsfodbold, og det er fordel nu.

Spillemæssigt mener han, at FC Fyn har styrken til at rykke op, men om det lykkes er en anden sag.

- Jeg tror, vi slutter i top-4. Hvis man skal rykke op, er det ikke nok at spille godt i tre kampe i træk. Man skal spille godt i 30 kampe uden at sætte ret mange point til, og det kan godt være, at det kræver 65-70 point at rykke direkte op.

- Det sværeste er stabiliteten og det at få point hver gang. Der har FC Fyn haft problemer, måske fordi det er et ungt hold.

- På banen ser jeg mig selv i en lederrolle og som én, der skal styre spillet. Det kan man fra min plads, og det er det, jeg er købt ind til. Men jeg er ny i klubben, og uden for banen er det noget andet, siger Steffen Algreen.

Fra sin tid i Horsens kender han Brabrand godt. Ellers må han støtte sig til de informationer, han kan lytte sig til. Det gælder også aftenens lokalopgør mod Næsby.

- Jeg kan jo høre på de andre, at det er spillere, de kender, men jeg har ikke mødt Næsby før. Jeg tror, det bliver en kamp, hvor vi har bolden meget og skal være meget opmærksomme på de kontrachancer, Næsby får. Vi skal have tålmodighed med vores eget spil, for det kan godt være en kamp, hvor vi ikke får scoret, og så skal vi være cool, siger Steffen Algreen.

Steffen Algreen holder styr på kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce