Ishockeyligaen

Odense Bulldogs famlede længe i vintermørket efter vejen til sejr mod Gentofte, men på en stærk tredje periode lykkedes det at vinde 3-1 foran 1725 tilskuere.

Ishockey: På en stærk tredje periode fik Odense Bulldogs en hjemmesejr på 3-1 over Gentofte foran 1725 tilskuere. Med sejren rykker Odense Bulldogs op på tredjepladsen.

Samtidig fik holdet en tiltrængt succesoplevelse inden søndagens hjemmekamp mod topholdet Herning og næste fredags Final Four-pokalsemifinale mod Rungsted i VM-arenaen i Herning.

De godt 200 studerende, der havde taget imod tilbuddet om at komme til ishockey for 25 kroner, fik set, hvor stærkt det kan gå i ishockey.

Odense Bulldogs-Gentofte Stars 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Ishockeyligaen
Mål: 1-0 Yannick Vedel (0.46). Asssist: Sebastian Ehlers.

1-1 Joonas Riekkinen (31.22). Assist: Ville Järveläinen og Marlo Koponen.

2-1 Rasmus Bjerrum (48.45). Assist: Søren Nielsen og Sebastian Ehlers.

3-1 Jacob Johnston (52.53). Assist: Henrik Nielsen og Sebastian Ehlers.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 1 x 2 min. Gentofte Stars: 3 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Rasmus Bjerrum. Gentofte Stars: Joonas Riekkinen.

Dommere: Jacob Grumsen og Martin Theiltoft Christensen.

Tilskuere: 1725.

Næste kamp: Søndag 14. januar kl. 16.00: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox.

Bulldogs-sputnikken Yannick Vedel strøg igennem og scorede efter blot 46 sekunder. Den hurtige angriber med den gyldne målnæse så åbningen og scorede hos Frederik Hansen, der havde fået chancen i Gentoftes mål i stedet for den lille finske sprællemand Teemu Seppänen.

Bulldogs spillede med kløgt og snilde i første periode og rodede sig ikke ud i dumme udvisninger.

Logisk udligning

Gentofte arbejdede sig ind i kampen og overtog styringen. Gæsterne var hurtigere på skøjterne, og hjemmeholdet måtte takke målmand Robin Rahm for flere store redninger.

Efter et længere pres mod målet faldt den logiske udligning fra Gentoftes finske flåde. Joonas Riekkinen afsluttede resolut forbi Robin Rahm efter opspil fra Ville Järveläinen og Marlo Koponen.

Gentofte, der har ligaens næstbedste forsvar, var lige så svær at åbne som en fedtet sardindåse i de to første perioder.

Men i tredje periode eksploderede kampen, da Odense Bulldogs endelig fik lagt tryk på gæsterne.

En dobbeltudvisning til gæsterne medførte powerplay fem mod tre, og efter et minuts tungt pres huggede Rasmus Bjerrum pucken ind til 2-1.

Fire minutter efter scorede Jacob Johnston til 3-1 til vild begejstring i den fynske hockeyhule, og sejren blev kørt sikkert i hus.

Søren Nielsen forlænger

Lige op til kampen var der en god nyhed til Bulldogs-tilskuerne.

Landsholdsangriber Søren Nielsen har skrevet under på en kontraktforlængelse med Odense Bulldogs til sommeren 2019.

- Det har været et fremragende ophold indtil videre. Det er gået ligesom jeg havde håbet på. Vi har kvalificeret os til Final Four, og vi ligger okay til i tabellen, og så er det også gået fint for mig. Så det kunne ikke have gået bedre, siger Søren Nielsen i en pressemeddelelse.

- Jeg ser frem til at blive ved med at spille for klubben og foran alle de dejlige fans, der støtter os til hver kamp. Og så kan vi forhåbentlig også få hevet en titel hjem, siger Søren Nielsen, der har vundet DM med Esbjerg de to seneste sæsoner.

Bulldogs-formand Henrik Benjaminsen betegner Søren Nielsen som en dansk profil, der i denne sæson har udfoldet sit enorme potentiale.

- Han har påtaget sig ansvaret som en ledende spiller hos os, og vi er rigtig glade for, at vi allerede nu kan sikre os en forlængelse af kontrakten, så den også gælder for næste sæson. Der er ingen tvivl om, at Søren også i næste sæson vil være en af profilerne på holdet og en publikumsfavorit, siger Henrik Benjaminsen.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.

Mere om emnet

Se alle
Kontraktforlængelse, klublegende og andre navne fra Odense Isstadion

Kontraktforlængelse, klublegende og andre navne fra Odense Isstadion