Stærehusvej er det fjerde sted


Stærehusvej er det fjerde sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsby Boldklub af 1938 fylder 70 år og markerer det i dag med forskellige tiltag i forbindelse med hjemmekampen i 2. division vest mod OB II.

I midten af trediverne var der to klubber i Næsby, ud over NB også "Kammeraterne", og begge klubber spillede på en græsmark tilhørende "Kroggården", der hvor Kroggårdsskolen ligger i dag. Man spillede turnering under Dansk Arbejder Idræt.

Midt i trediverne fik NB en ny bane, den berygtede "grusgrav" på Højløkke Allé, hvor Fjernvarmecentralen ligger nu. I 1938 skiftede navnet til Næsby G&IF. I 1950 flyttede klubben til en ny sportsplads, på Søren Eriksensvej, hvor det nu gamle Næsby Stadion lå i flere årtier. I 1956 rykkede Næsby for første gang op i Fynsserien. I 1966 rykkede Næsby for første gang op i Danmarksserien.

Næsbys talenthold kom i den landsdækkende finale i 1977, og det var en masse af de talenter, som i 1983 for første gang rykkede op i Danmarksturneringen med sejr over Vordingborg i den sidste kamp på det gamle Næsby Stadion. Året efter rykkede klubben ud til det nuværende imponerende anlæg på Stærehusvej. Klubben rykkede ud igen, men returnerede i 1985 til 3. division, hvor de blåblusede endda slog AaB's førstehold, nu danske mestre, 5-2 på Stærehusvej.

Siden har Næsby været oppe i 2002 og igen i 2004, og siden har klubben holdt sig oppe i 2. division.

Næsby Boldklub har 680 fodboldspillere og er nu en ren fodboldklub.

Kilder: Næsby Boldklubs jubilæumsbøger, Stiftstidende og virkeligheden.

Stærehusvej er det fjerde sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce