Stadig chance for medalje

Caroline Wozniacki er klar til flere udfordringer, efter at hun i går formiddag dansk tid besejrede Selima Sfar fra Tunesien med 6-4, 6-1.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Stadig chance for medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På den måde vinder hun i hvert fald ingen medalje.

Det var den forudsigelige og egentlig også forståelige reaktion blandt de pænt mange danske tilskuere på Olympic Green Tennis Center i Beijing, da Caroline Wozniacki i går som ventet spillede sig videre i den olympiske tennisturnering med en sejr på 6-4, 6-1 over Selima Sfar. Okay, de klappede pænt og høfligt, men imponerede var de altså langt fra.

Og det var hovedpersonen sådan set heller ikke selv.

- Jeg lavede alt for mange fejl, og det skal laves om, lød Wozniackis analyse.

Det kan der nok ikke være to meninger om, men det interessante er vel egentlig at kigge på, hvorfor hun lavede de fejl

Og hvorfor hun i perioder havde overraskende store problemer mod en tunesisk spiller, der på sit cv havde angivet første runde ved OL i 1996, anden runde ved French Open i år og første runde i en turnering i Dubai som karrierens hidtidige højdepunkter.

For godt nok havde den 31-årige tuneser ikke fysikken til at følge med danskeren, men hun havde egentlig slagene og klogskaben til at gøre det vanskeligt nok for favoritten. Det var lidt firkantet sat op to tennisgenerationer, der spillede ud. Med Wozniacki som den kraftfulde og aggressive og Sfar som den afventende og varierede.

Neutralt iagttaget - hvis man da overhovedet kan vove sig ud i den slags ved et OL - var der langt mere charme og fantasi i tuneserens spil. Med stopbolde, lobs og en vidunderlig slicet enhånds baghånd.

Wozniacki er jo - og her ved jeg godt, at jeg vover mig ud i en helt uhørt kritisk vurdering af den danske tennisdarling - bare endnu en af de slagmaskiner, der med tungt spil fra baglinjen og god fysik totalt dominerer tennistoppen.

Wozniacki gør det godt, bestemt, hun gør det faktisk aldeles fremragende. Men hendes spil er jo ikke præget af den store fantasi, og hun har det klart bedst med at møde spillere med samme indgang til spillet som hende selv.

Derfor lod hun sig til tider frustrere mod Sfar, og derfor var hun da ved 3-3 og 0-40 i første sæt en ganske, ganske kort overgang i vanskeligheder. Og det var tydeligt, at Wozniacki selv også løb rundt med den der det-kan-simpelt-hen-ikke-passe-at jeg-ikke-bare-kan-tromle-henover-hende attitude.

Hun satsede for voldsomt, blev utålmodig, og derfor kom hun til tider til at se skidt ud.

Men at sidestille det med et svækket medaljehåb vil være helt forkert. I - forhåbentlig - de kommende kampe møder hun spillere, hun kender, spillestile, hun genkender, og først da ser vi den rigtige Caroline Wozniacki.

Så hvis der nogen sinde har været et reelt dansk medaljehåb på tennisbanen i Beijing, blev det ikke mindre i går.

anden runde

I anden runde, som spilles tirsdag, møder Caroline Wozniacki enten 10.-seedede Daniela Hantuchova fra Slovakiet eller Ai Sugiyama fra Japan. De to var søndag i gang med deres indbyrdes opgør, men fordi regnen igen satte ind over det olympiske tennisanlæg, blev det opgivet at gennemføre flere kampe søndag. Da kampen blev afbrudt havde Hantuchova vundet første sæt og førte med 3-0 i andet.

Stadig chance for medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce